Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 30 серпня: мінлива хмарність без опадів

Спека знову повертається в Україну

Погода в Україні 15 серпня різко зміниться і буде дуже спекотно

У п’ятницю, 30 серпня, на українців очікує продовження спекотної погоди, яка тримається протягом останніх днів.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «Укргідрометцентр».

Загальне положення

За прогнозом експертів, температура повітря залишатиметься високою, хоча у деяких регіонах можливі короткочасні грозові дощі, що можуть внести певне полегшення від літньої спеки. Але в цілому, п’ятниця обіцяє мінливу хмарність по всій Україні.

За даними синоптиків, значна частина країни залишиться без опадів, за винятком південних областей, де місцями прогнозуються короткочасні дощі з грозами. Зокрема, у регіонах півдня очікується поява грозових фронтів, що можуть призвести до локальних, але інтенсивних злив. Вітер здебільшого східного і північно-східного напрямку, зі швидкістю 5-10 м/с, що може сприяти формуванню невеликих вихорів у зонах грозової активності.

Температурний режим

Нічні температури коливатимуться в межах +15…+20°C, а на півдні країни можуть сягати до +23°C. Денна температура залишиться на високому рівні, досягаючи +28…+33°C по всій території України. Особливістю цього дня є збереження спеки навіть у гірських районах. На високогір’ї Карпат очікуються нічні температури в межах +10…+15°C, а вдень повітря прогріється до +14…+19°C. Така значна різниця між денними і нічними показниками характерна для гірських місцевостей, де природна конвекція сприяє швидкому охолодженню вночі.

Прогноз для Києва

У столиці та Київській області 30 серпня також прогнозують мінливу хмарність без суттєвих опадів. Вітер північно-східного напрямку зі швидкістю 5-10 м/с не стане на заваді комфортному перебуванню на відкритому повітрі. Температура вночі на Київщині очікується в межах +15…+20°C, а вдень стовпчики термометрів піднімуться до +28…+33°C. У самому Києві нічна температура складатиме +17…+19°C, тоді як денна досягатиме +30…+32°C. Такі температурні показники вказують на те, що спекотна погода продовжить панувати в столиці.

Окрім того, є й прогноз погоди на 29 серпня, 2024-го року.

Вийти з мобільної версії сайту