Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 28 вересня: Діденко про справжню осінню прохолоду

В Україні погода дедалі нагадує про осінь

Прогноз погоди в Україні на 18 вересня: названі області, де тепло ще затримається

Завтра, 28 вересня, на території України очікуються зміни погодних умов, особливо в західних областях, де прогнозується різке похолодання та опади.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Фейсбук» відомої української синоптикині Наталки Діденко.

За її прогнозом, атмосферний фронт, який прийде з заходу, принесе з собою зниження температури та дощі, що супроводжуватимуться поривчастим вітром. Західні області країни, зокрема Львівська, Закарпатська, Волинська та Івано-Франківська, стануть епіцентром погодних змін, де очікується найнижча температура повітря.

Погодні умови на заході: похолодання та опади

“Західні регіони України 28 вересня побачать помітне зниження температури повітря. Місцями можливі дощі, які посилюватимуться через наближення атмосферного фронту”, — підкреслила Діденко.

За її словами, температура у цих областях опуститься до значень, характерних для початку осені, з мінімумами, які можуть досягати +12…+16 °C у денний час. Поряд із зниженням температури, в деяких регіонах очікуються вітряні умови, що можуть підвищити відчуття холоду. Особливо це стосується гірських районів та прикордонних зон.

Решта України: комфортне тепло

На решті території України збережеться тепла та комфортна погода. Синоптик зазначила, що температурні показники залишатимуться в межах +22…+26 °C. У східних регіонах країни прогнозується тепліша погода — до +28 °C, що забезпечить сприятливі умови для мешканців цієї частини країни.

Однак Наталка Діденко попереджає, що атмосферний фронт із заходу може поширити свої впливи і на центральні регіони. У Вінницькій та Житомирській областях можливі короткочасні дощі ближче до вечора. Незважаючи на це, температурні умови там залишатимуться досить комфортними.

Погода на вихідні: подальше похолодання

Окрім прогнозу на 28 вересня, Діденко попередила про подальше зниження температури, яке розпочнеться вже з неділі, 29 вересня.

“Наступного тижня ми побачимо значніше похолодання, яке зачепить практично всю територію України”, — зазначила синоптик.

Також ще актуальним може бути прогноз погоди в Україні на 27 вересня.

Вийти з мобільної версії сайту