Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 2 жовтня: деякі регіони накриє туман

Погода в Україні все ще залишатиметься теплою

Прогноз погоди в Україні на 24 серпня: в День незалежності спека спаде

2 жовтня Україна зустріне переважно сонячною та спокійною погодою, що сприятиме як діловій активності, так і відпочинку на природі.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на блог Meteoprog.

За прогнозами синоптиків, у більшості регіонів не очікується опадів, однак температурний режим буде різним у залежності від частини країни. Для західних областей прогнозується прохолодна ніч: температура повітря опуститься до +2…+7 °С, а на поверхні ґрунту та місцями навіть у повітрі очікуються заморозки від 0 до -3 °С.

Вищезазначене може створити певні ризики для сільськогосподарських культур, тому фермери повинні бути готовими до короткочасного охолодження.

Водночас денна температура підвищиться до +13…+18 °С, що в цілому забезпечить комфортну атмосферу для зовнішніх активностей. Однак у нічний та ранковий час у західних регіонах можливий туман, який може обмежити видимість і ускладнити пересування дорогами.

На решті території України, включаючи центральні, східні та південні області, збережеться теплий осінній клімат із нічними температурами у діапазоні +8…+14 °С. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +21…+26 °С, створюючи сприятливі умови для роботи на відкритому повітрі, проведення масових заходів і приватних зустрічей.

Важливим аспектом стане вітер, який переважно буде слабким, змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Однак у східних областях вітер посилиться до 7 – 12 м/с зі східного напрямку, що варто врахувати під час планування зовнішніх робіт або подорожей.

Втім, ще актуальним може залишатися прогноз погоди в Україні на 1 жовтня.

Вийти з мобільної версії сайту