Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 1 жовтня: по всій країні будуть невеличкі дощі

Кінець серпня та початок вересня стануть приємними для українців

Прогноз погоди в Україні на 31 серпня та 1 вересня: перша прохолода

Синоптики прогнозують різноманітні погодні умови на території України на найближчу добу, що відзначатиметься мінливими вітрами та температурними коливаннями, і не тільки.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на Meteoprog.

Погодні умови: вітер і температурні коливання

Вітер на Лівобережжі буде південно-східним з помірною силою 7-12 м/с, однак упродовж дня можливі окремі пориви до 15-20 м/с, що може вплинути на рух транспорту та перебування на вулиці. У Правобережних областях домінуватиме північно-західний вітер з такою ж інтенсивністю, проте на Одещині можливі місцеві пориви до 15-20 м/с. Це зобов’язує жителів бути обачними, особливо в місцях з ослабленими конструкціями.

Температурний режим

Температурний фон країни виявиться контрастним. Західні регіони відчують прохолоду: вночі стовпчики термометрів коливатимуться між +3 та +8 °С, а вдень температура не перевищуватиме +14 °С. У Карпатах можливий ще більший спад – від 0 до +5 °С протягом усієї доби, що сигналізує про початок гірської прохолоди.

На решті території країни температурні показники залишатимуться значно вищими: вночі очікується від +10 до +16 °С, а вдень повітря прогріється до +20…+25 °С. На півдні та сході можливі більш теплі умови з локальним підвищенням температури до +27 °С.

Також ще актуальним може бути прогноз погоди на 28 вересня.

Вийти з мобільної версії сайту