Дурова затримали у Франції: TON відреагував різким падінням

39-річного підприємця Павла Дурова затримали в суботу ввечері в аеропорту Ле Бурже, повідомляє французький телеканал TF1.

Його супроводжували охоронець та жінка. Французька влада може закидати Дурову порушення санкцій щодо контактів з Росією та участь у сумнівних операціях.

За попередньою інформацією, Дуров, який має громадянство Франції, прибув з Азербайджану, де, за даними деяких ЗМІ, він зустрічався з Володимиром Путіним. Наразі він був оголошений у федеральний розшук.

Французькі правоохоронці видали ордер на обшук у зв’язку з тим, що Дуров відмовився співпрацювати з французькими силовиками. Це стало підставою для підозр у його причетності до незаконного обігу наркотиків та інших тяжких злочинів.

Обшуки тривають у французьких об’єктах нерухомості, що належать Дурову. Слідчі Національного управління судової поліції Франції (ONAF) помістили його під варту.

Французька влада також має намір з’ясувати взаємодії Дурова з Кремлем та допитати його у зв’язку з підозрами у прослуховуванні менеджера президента Еммануеля Макрона через захищену мережу TG.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.