Site icon Медіа Інформаційний Гід

Телеграм-канал Fighterbomber: хто його веде і чому він став популярним

Телеграм-канал Fighterbomber став популярним

Телеграм-канал Fighterbomber: хто його веде і чому він став популярним

Дослідницька група “OSINT Бджоли” здійснила поглиблене розслідування і виявила особу, яка стоїть за популярним російським телеграм-каналом Fighterbomber, що активно підтримує так звану «спеціальну військову операцію».

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал OSINT.

Згідно з отриманими даними, автором цього каналу є капітан Збройних сил Російської Федерації Ілля Туманов, який щонайменше до 2020 року обіймав посаду помічника штурмана винищувача-бомбардувальника «Су-34».

Ключові аспекти розслідування

Аналітики встановили, що канал Fighterbomber веде капітан Ілля Туманов, зареєстрований у місті Воронеж, відомий під псевдонімом «Сон». Доступні дані свідчать, що до початку 2020 року він служив на військовому аеродромі “Балтімор” у Воронежі як помічник штурмана ескадрильї літаків «Су-34». Ця інформація підтверджена численними відкритими джерелами, включаючи військову документацію та соціальні мережі.

Досвід у Сирії та юридичні конфлікти

Ілля Туманов також був залучений до воєнних дій у Сирії. Під час командно-штабних навчань у 2019 році він зіткнувся з труднощами через недостатнє забезпечення житлом та харчуванням, що стало підставою для судового позову проти його військової частини. Цей інцидент підкреслив існування напружених відносин між окремими військовослужбовцями та керівництвом, особливо у складних умовах зарубіжних операцій.

Причини популярності каналу

Спочатку канал Fighterbomber привертав увагу лише колег та знайомих самого Туманова. Однак його нестандартна подача матеріалів та своєрідне поєднання вигаданих елементів з реальним аналізом допомогли залучити ширшу аудиторію. Сьогодні канал продовжує рости, привертаючи увагу переважно проросійських користувачів. Проте, варто зазначити, що його контент іноді читають і українці, які беруть участь в інформаційному протистоянні з Російською Федерацією.

Тим часом з’явилася інформація про смерть Шуфрича, яку підтвердили деякі представники влади.

Вийти з мобільної версії сайту