Site icon Медіа Інформаційний Гід

Блінкен заявив, що для енергетики України зібрали більше 4 мільярда доларів

Блінкен анонсував нову допомогу Україні на суму понад 700 мільйонів доларів

Країни G7 та їхні міжнародні партнери продовжують активно підтримувати Україну у боротьбі з наслідками російської агресії, спрямовуючи значні ресурси на відновлення критично важливої енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «ПолітЕксперт».

Від початку повномасштабного вторгнення Росії, спільними зусиллями було мобілізовано понад 4 мільярди доларів. Про це оголосив державний секретар США Ентоні Блінкен на міністерському засіданні у форматі G7+ у Нью-Йорку, присвяченому підтримці енергетичного сектора України.

“Ми разом, країни G7 та інші партнери, протягом останніх двох років працювали над мобілізацією ресурсів для України, щоб забезпечити її народ необхідними енергоносіями та підтримати роботу електричної інфраструктури”, – підкреслив Ентоні Блінкен.

Ця підтримка виявилася життєво важливою, адже енергетичний сектор України зазнав масованих атак з боку російських військових, що поставило під загрозу стабільність енергопостачання в країні, особливо напередодні зимового періоду.

За останні два роки країни G7 та їхні партнери мобілізували понад 4 мільярди доларів, і ця робота триває. Німеччина, Нідерланди та інші країни вже оголосили про нові внески, що ще більше зміцнить можливості України під час майбутньої зими.

Фінансова допомога зосереджена на забезпеченні стабільного постачання електроенергії та палива, відновленні пошкоджених об’єктів інфраструктури та підвищенні стійкості енергосистеми до подальших викликів.

Особливу роль у підтримці енергетичного сектора України відіграють Сполучені Штати Америки. Як зазначив Блінкен, лише за останній місяць США збільшили свій внесок на додаткові 300 мільйонів доларів, що доводить загальну суму фінансової допомоги в енергетичному секторі до 1,8 мільярда доларів. Це стало можливим завдяки рішенню віце-президента США Камали Гарріс, яка в червні оголосила про виділення 500 мільйонів доларів на енергетичні потреби України.

“Ці кошти є надзвичайно важливими, але найголовніше – їх ефективне використання для практичних потреб, аби допомогти нашим українським друзям успішно пройти важкі зимові місяці”, – наголосив Блінкен.

На цьому фоні воїни ЗСУ розповіли про те, скільки осіб втратила Російська Федерація у Харківській області з початку свого контрнаступу.

Вийти з мобільної версії сайту