В The Economist стверджують, що Зеленський може вирішитися на вибори у 2025 році

Західні ЗМІ пишуть про те, що Зеленський може влаштувати президентські вибори в Україні вже наступного року

Президент України Володимир Зеленський, за даними видання The Economist, може розглянути можливість проведення президентських виборів у 2024 році, що має на меті консолідувати його політичну владу.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на вищезазначене видання.

Попри те, що минулого року всі ключові політичні партії України погодилися відкласти вибори до завершення війни, нові повідомлення свідчать про ймовірність перегляду цього рішення. Посилаючись на анонімні джерела, The Economist зазначає, що всередині політичного кола президента ведуться обговорення щодо організації виборчого процесу наступного року.

Проте офіційних заяв з цього приводу поки що не було. Однак цитати опозиційних політиків свідчать, що політичні процеси в Україні активізувалися, і питання виборів може стати реальним у найближчий час.

“Політичний процес безперечно почався”, — зазначила лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, натякаючи на можливість майбутньої президентської кампанії.

Згідно з даними опитування, проведеного Національним демократичним інститутом США, довіра до Володимира Зеленського серед українців значно знизилася. Якщо у травні 2023 року його рейтинг підтримки сягав 80%, то в 2024 році цей показник знизився до 45%. Ще меншою є довіра до уряду, що свідчить про зростаючу політичну напругу у країні.

Окремі джерела в українських політичних колах також активно обговорюють можливих конкурентів на президентських виборах. Серед імен, які найчастіше згадуються, є генерал Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних сил України.

Його популярність серед українців зростає завдяки його активній ролі у воєнних діях, а ідея керівництва від колишнього військового стає все привабливішою для багатьох громадян.

Окрім того, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися із Зеленським.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.