Site icon Медіа Інформаційний Гід

Туреччина закликала до нових переговорів України та Росії з урахуванням інтересів Києва

Туреччина подала офіційну заявку на членство в БРІКС

Туреччина подала офіційну заявку на членство в БРІКС. Джерело: РБК Україна.

Стало відомо, що Туреччина активно виступає за якнайшвидше завершення військового конфлікту в Україні, роблячи акцент на необхідності проведення мирних переговорів із врахуванням інтересів української сторони.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Голос Америки».

Про вищезазначене заявив Басат Озтюрк, генеральний директор з питань міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ Туреччини. У своєму виступі Озтюрк наголосив, що Туреччина беззаперечно підтримує Україну, оскільки ця держава є “сусідом та історично близькою нацією”.

Він додав, що ця підтримка обумовлена не тільки питанням захисту кримських татар, але й глибокими історичними зв’язками між обома країнами.

Озтюрк підкреслив, що Туреччина розглядає весь український народ як своїх братів і сестер, що є основою їхньої позиції у цьому конфлікті.

“Ми справді співчуваємо українському народу, підтримуємо їх і бажаємо швидкого вирішення цієї трагічної ситуації”, – заявив представник МЗС Туреччини.

Туреччина не прагне затягування війни, проте Озтюрк категорично зазначив, що це не передбачає капітуляції України. На його думку, завершення війни має бути досягнуто через переговори, в яких обов’язково будуть враховані законні інтереси української держави.

“Ніяка війна не може тривати вічно. І в цьому випадку мирне вирішення конфлікту має ґрунтуватися на повазі до легітимних прав та прагнень українського народу“, – підкреслив Озтюрк.

Також стало відомо, коли відбудеться наступний Саміт миру.

Вийти з мобільної версії сайту