З 1 жовтня зростуть ціни на інтернет. На скільки подорожчає послуга?

Майже всі провайдери використовують спрощену систему оподаткування, оскільки це значно знижує витрати на бухгалтерію.

З 1 жовтня в Україні вступають в силу нові податкові зміни, які можуть призвести до підвищення цін на інтернет-послуги, пише MigNews. За інформацією видання Главред, нові вимоги для провайдерів щодо переходу на загальну систему оподаткування можуть суттєво збільшити вартість інтернет-зв’язку.

Більшість провайдерів працюють у статусі фізичних осіб-підприємців (ФОП). Багато з них використовують спрощену систему оподаткування, що значно знижує витрати на бухгалтерію. З введенням ПДВ зростуть не лише податкові зобов’язання, але й витрати на бухгалтерські послуги.

У Краматорську ціни на інтернет можуть зрости на 10-15%, оскільки провайдери будуть змушені витрачати додаткові кошти на адміністрування нових податків. Подібна ситуація спостерігається і в інших регіонах України. У селах, де інтернет-послуги надають ФОПи, підприємці можуть бути змушені підвищувати ціни вдвічі для збереження рентабельності через необхідність найму бухгалтерів для ведення звітності.

Директор інтернет-провайдера Еліт-Лайн застерігає, що якість інтернет-послуг може погіршитися. Основна причина в тому, що невеликі оператори змушені зосереджуватися на сплаті податків, а не на наданні якісного інтернет-з’єднання чи закупівлі обладнання для забезпечення його стабільності.

Дізнайтесь, на які ще послуги було зростання тарифів в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.