Site icon Медіа Інформаційний Гід

Уряд впроваджує у новому законопроекті принцип «воюй, або працюй»

Денис Шмигаль анонсував нові ініціативи

Уряд впроваджує у новому законопроекті принцип «воюй, або працюй»

27 серпня 2024 року на форумі «Україна 24. Незалежність» Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль офіційно представив нову стратегію економічного розвитку країни, що отримала назву принципу «воюй або працюй».

Про це розповідає MigNews із посиланням на Кабмін України.

Принцип «Воюй або Працюй» —це концепція, що передбачає активне залучення громадян до двох основних напрямків діяльності: захисту держави або ж продуктивної праці. Метою такої стратегії є не лише збільшення кількості робочих місць і підвищення середнього рівня заробітної плати, але й суттєве наповнення державного бюджету.

Згідно з заявою Шмигаля, у 2024 році Україні необхідно зібрати до державного бюджету 500 мільярдів гривень. Ця сума є критичною для забезпечення стабільності економіки та фінансування ключових державних програм. Для досягнення цієї мети, прем’єр-міністр запропонував три основні шляхи:

Окрему увагу Денис Шмигаль приділив фінансовим потребам України на 2025 рік. Прем’єр наголосив, що для виконання всіх бюджетних зобов’язань та продовження підтримки ключових державних програм необхідно залучити додаткові $15 мільярдів. Як один із основних джерел фінансування, Шмигаль назвав заморожені російські активи.

Також було повідомлення про те, що Україна почала відновлювати експорт електроенергії.

Вийти з мобільної версії сайту