У Мінфіні розповіли, чому українцям сильно збільшують податки

Представники Мінфіну вирішили сказати своє слово щодо постійних підвищень податків

Міністерство фінансів України виступило з офіційною заявою щодо необхідності історичного підвищення податків. Це рішення, за словами представників міністерства, є критично важливим для забезпечення належного фінансування сектору безпеки та оборони країни.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на офіційний сайт Мінфіну.

Підвищення податків не лише відображає актуальні економічні виклики, але й є відповіддю на вимоги часу, оскільки витрати на захист держави значно зросли з початку повномасштабної війни. З огляду на те, що усі податки, зібрані до державного бюджету, спрямовуються на фінансування сектора безпеки та оборони, їх поточний рівень залишається недостатнім для покриття всіх витрат.

«Попри активну мобілізацію ресурсів, податкових надходжень не вистачає. Дефіцит покривається за рахунок інших джерел, включно з неподатковими доходами та внутрішніми запозиченнями», – зазначають у Мінфіні.

Міністерство підкреслює важливість прийняття податкових змін у другому читанні, щоб забезпечити стабільність фінансування у військовий час. Підвищення податків дозволить покращити мобілізацію фінансових ресурсів для стратегічних потреб країни, що особливо важливо в умовах поточної геополітичної ситуації.

Питання податкового навантаження на бізнес і громадян у період війни викликає чимало дискусій. Однак, як пояснює Мінфін, податки з початку повномасштабної агресії не змінювалися. Більше того, у 2022 році було введено ряд податкових пільг для підтримки бізнесу. У результаті, податкові надходження до державного бюджету у 2023 році становили лише 32,4% від ВВП, що є нижчим за показники попередніх років: у 2021 році вони становили 33,1%, а в 2013 – 37%.

Окрім того, було зазначено, що 7 жовтня змінюється вартість послуг у Паспортному сервісі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.