У голови Міністерства економіки України з’явився новий заступник

В Україні займе важливу посаду зовсім нова людина

Кабінет Міністрів України призначив Олексія Дмитровича Соболева заступником Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційний сайт Мінекономіки.

Відповідне розпорядження № 61-р було ухвалене 24 січня 2024 року на черговому засіданні Уряду. Це призначення підкреслює стратегічний акцент на цифровізації економічних процесів, а також надання переваги професіоналам із глибоким досвідом у цій сфері.

До призначення заступником Міністра економіки України, Соболев працював директором Державного підприємства “Прозорро.Продажі”, яке він очолив у 2018 році.

Під його керівництвом система публічних продажів перетворилася на один із найефективніших інструментів прозорого продажу державних активів, що забезпечило високий рівень довіри до державних процесів з боку бізнесу та громадянського суспільства.

Відомо, що з 2016 по 2018 рік Соболев очолював проект ProZorro.Sale в організації Transparency International Ukraine, де координував розробку інноваційних ІТ рішень для державних аукціонів. Цей проект став одним із ключових кроків у реформуванні системи управління державними активами та зменшення корупційних ризиків у процесах їх продажу.

Раніше, з 2015 по 2016 рік, Соболев був радником Міністра інфраструктури України, де займався питаннями підвищення прозорості діяльності державних підприємств та впровадження відкритих даних. Він також брав участь у проектах з покращення корпоративного управління державними компаніями, що дало поштовх до підвищення ефективності управління активами.

Також були анонсовані зміни по виплатам для ВПО у жовтні-місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.