Курс валют на 12.09.2024: скільки коштують долар, євро і злотий

Долар продовжує зростати третій день поспіль.

Національний банк України визначив новий офіційний курс валют на четвер, 12 вересня, і зміни виявилися доволі відчутними, пише MigNews. У порівнянні з попереднім днем основні іноземні валюти, такі як долар США, євро та польський злотий, значно зросли у вартості. Долар США продовжує демонструвати впевнене зростання, що спостерігається вже кілька днів поспіль. Це підвищення відображає глобальні економічні тенденції та зростання попиту на американську валюту на світових ринках.

Євро також суттєво укріпив свої позиції, що може бути пов’язано з покращенням економічних показників у Європі та збільшенням попиту на європейську валюту. Польський злотий, як одна з валют ключового торгового партнера України, також продовжує зміцнюватися. Це зростання може вплинути на вартість товарів і послуг, особливо на ті, які пов’язані з імпортом з Польщі та Євросоюзу.

  • Курс долара США: 1 долар США – 41,18 грн (збільшення на 4 коп.)
  • Курс євро: 1 євро – 45,48 грн (збільшення на 11 коп.)
  • Курс польського злотого: 1 польський злотий – 10,61 грн (збільшення на 2 коп.)

Також були встановлені курси долара в різних банках:

  • ПриватБанк: 40,82-41,42 грн
  • ПУМБ: 41,00-41,50 грн
  • Укрсіббанк: 40,90-41,45 грн
  • Укрексімбанк: 40,85-41,45 грн

Загальна динаміка змін курсів валют викликає підвищений інтерес як зі сторони бізнесу, так і зі сторони пересічних громадян, оскільки подорожчання іноземних валют може спричинити зростання цін на імпортні товари і послуги, а також відобразитися на загальному рівні інфляції в країні. Саме тому, всі зараз цікавляться, як порахувати пдв та як порахувати відсотки.

Нагадаємо, що вчора МВФ представив новий прогноз щодо майбутнього економіки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.