Експерти назвали найбільших інвесторів в економіку України під час війни

Названі ті, хто вклав найбільше фінансів на розвиток відчизняної економіки

За результатами аналізу, проведеного редакцією NV, за останні 2,5 роки 50 найбільших інвесторів вклали в економіку України понад 224 мільярди гривень, і лідерами рейтингу стали виключно українські компанії: ДТЕК, «Метінвест» Ріната Ахметова та агрохолдинг МХП.

Про це розповідає MigNews із посиланням на експертну групу NV.

Топ-3 інвестори: ключові гравці української економіки

ДТЕК та «Метінвест» Ріната Ахметова, а також МХП увійшли до трійки лідерів серед компаній, що найбільше інвестували в українську економіку. За даними видання, група «Метінвест» залишається одним із найактивніших інвесторів, з 24 лютого 2022 року вклавши понад 28,1 мільярда гривень у капітальні витрати, враховуючи спільні підприємства.

Основні напрямки інвестицій «Метінвест»

Протягом 2022-2023 років «Метінвест» активно інвестував у розвиток своїх основних виробничих потужностей. Зокрема, компанія спрямувала кошти на запуск нових лав із видобутку коксівного вугілля у Покровській вугільній групі, ремонт коксових батарей для збереження виробництва на «Каметсталі», модернізацію доменних печей на «Запоріжсталі» та «Каметсталі», а також капітальний ремонт прокатних станів на «Запоріжсталі».

«Металургія, а разом з нею і «Метінвест», залишаються опорою економіки України. Ми виробляємо сталь для відновлення інфраструктури, продукцію для Збройних Сил України, експортуємо українську продукцію по всьому світу. Це забезпечує валютні надходження, дозволяє сплачувати значні податки та потребує безперервних інвестицій в наші активи, які тривають з початку війни без жодних перерв», – висловив свою думку Юрій Риженков, CEO «Групи Метінвест».

Методологія формування рейтингу

Для складання рейтингу експерти редакції NV звернулися до понад 160 великих компаній з проханням надати дані щодо розміру капітальних інвестицій в українські активи та суми угод з купівлі активів в Україні за останні два з половиною роки.

Рейтинг включає 50 компаній, які ранжовані за обсягами інвестицій у гривнях. Варто зазначити, що до рейтингу не були включені дані державних компаній та тих приватних бізнесів, власникам яких пред’явлено обвинувачення в Україні.

Також експерти розповіли, як глобальне потепління вплине не економічну ситуацію в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.