Site icon Медіа Інформаційний Гід

По російських майданчиках понеслася хвиля ядерної істерії – Олександр Коваленко

Лише лінивий ресурс окупантів за минулу добу не написав черговий раз про підготовку до застосування брудної бомби, про марш-кидок ЗСУ на Курську АЕС, про підготовку масованих обстрілів КАЕС і знову щось про Запорізьку АЕС.

Загалом, в інформаційному просторі максимально нагнітається ядерна істерія. Але, здавалося б, навіщо це робити, якщо за офіційною версією Кремля в Курській області все під контролем?

Насправді, нічого не під контролем.

Російські військові продовжують здаватися в полон. Зона контролю ЗСУ розширюється. Глушковський район відрізається від логістики та постачання. Звичайно, неспроможні впоратися з ситуацією РОВ увімкнули режим нагнітання істерії. Спочатку в надії на міжнародне співтовариство, щоб вплинути на темпи наступальної кампанії ЗСУ.

Якщо ж не вдасться використати міжнародні інструменти, то включиться режим провокацій на ЗАЕС, одну з яких ми нещодавно бачили.

Ядерна істерія — це виразний знак загнаності Кремля та того безвихідного становища, в якому опинилося все російське керівництво. Але в такому випадку, чи не підуть РОВ на застосування тактичної ядерної зброї?

Ні.

По-перше, ТЯЗ не вирішить абсолютно жодних завдань на полі бою, де діють невеликі мобільні групи. Не так давно ми з вами бачили, як РОВ у паніці запустили балістичну ракету по українській ДРГ у лісі. Промахнулися, але «Іскандером» по ДРГ!

По-друге, застосування ТЯЗ у звичайному протистоянні запустить відповідну реакцію міжнародного співтовариства, яке цілком може почати надавати в бойових діях ЗСУ дистанційну підтримку своїми засобами ураження. Такого РОВ не витягне, а шлях назад буде перекритий.

По-третє… А є що застосовувати?

Автор: Олександр Коваленко

Вийти з мобільної версії сайту