Site icon Медіа Інформаційний Гід

Новий штам XEC: два забуті симптоми Covid, які ви можете пропустити

Новий штам XEC: два забуті симптоми Covid, які ви можете пропустити

Новий штам XEC: два забуті симптоми Covid, які ви можете пропустити. Джерело: Korrespondent.

Оскільки у світі зростає кількість випадків Covid, люди почали підхоплювати новий варіант, відомий як XEC.

Новий штам вперше був виявлений у 
Німеччині в червні, а потім він з’явився у Великобританії, а також в інших країнах, таких як США та Данія, пише MigNews.

Як і багато попередніх варіантів, XEC є частиною сімейства Omicron – штаму, який став домінуючим у всьому світі у 2021 році.

Ранні дані свідчать про те, що він може передаватися легше, але експерти 
в галузі охорони здоров’я запевнили громадськість, що він дуже схожий на попередні варіанти, і доступні вакцини проти нього працюють.

За словами лікарів, симптоми залишаються такими ж, як і попередні штами. До них належать: висока температура, кашель, біль у горлі, м’язовий біль, головний біль, нудота або блювота та діарея. Але є два симптоми, які інфіковані люди, ймовірно, не помітять.

Люди можуть пропустити втрату смаку чи запаху. Як і в інших варіантах, ці симптоми спочатку можуть бути дуже легкими і не ставати серйозними, поки хвороба не прогресує. Це означає, що може пройти кілька днів, поки люди не зрозуміють, що їм важко відчути смак або запах.

За словами експертів, втрата смаку або нюху може початися через чотири-п’ять днів після інших симптомів і тривати приблизно від 7 до 14 днів. Але деякі люди можуть відчувати їх протягом більш тривалого періоду часу: деякі дослідження показали, що вони тривають до півтора року.

Новий штам вважається дуже заразним, оскільки він має численні мутації. Наразі недостатньо доказів того, що одужання триває довше, ніж при інших варіантах Covid. Люди, які підхопили новий штам, повинні почуватися краще протягом кількох тижнів після появи симптомів.

Дізнайтесь, який український регіон став новим епіцентром спалаху COVID-19.

Вийти з мобільної версії сайту