Медіа Інформаційний Гід

Чи безпечно приймати ібупрофен перед сексом? Попередження лікаря

Лікарі не радять приймати ібупрофен часто і тим більше перед сексом, Джерело: pexels.com

Секс приносить найбільше задоволення, якщо під час нього ви не відчуваєте жодного болю та неприємних відчуттів. Хоча гормони, що виділяються під час сексу, наприклад, окситоцин, діють як природні знеболювальні засоби, залежно від тяжкості вищезгаданого болю ви можете відчути необхідність прийняти щось іще. Приміром, безрецептурний знеболювальний засіб. Але чи можна це робити? Як ібупрофен впливає на потенцію? І якими будуть наслідки?

MigNews розуміє, що багатьом ібупрофен здається безпечним. Але не варто забувати, що і в ньому є побічні ефекти.

Як ібупрофен впливає на потенцію?

Хоча потягнутися за ібупрофеном перед сексом може бути другою натурою, вам варто подумати про те, щоб позбутися цієї звички. Можна віднести ібупрофен до нешкідливих препаратів, тому що він так легко доступний. Але насправді все трохи складніше – особливо якщо ви народилися чоловіком.

«Ібупрофен не позбавлений побічних ефектів, включно з еректильною дисфункцією. Не кажучи вже про високий кров’яний тиск, виразки, головні болі та проблеми з нирками», – говорить доктор Хуман Меламед, володар сертифіката Holistic Functional Board.

Згідно з дослідженням, опублікованим 2011 року в Journal of Urology, серед 23 215 учасників, які повідомили про «помірну або важку еректильну дисфункцію», 13 240 (близько 57%) регулярно приймали нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП). Крім того, чоловіків, які страждають на ЕД і повідомили, що вони «піддавалися впливу НПЗП», було більше, ніж тих, хто «не піддавався».

Альтернативи ібупрофену перед сексом

Чи безпечно приймати ібупрофен перед сексом? Попередження лікаря
Спробуйте позбутися болю будь-яким іншим доступним способом, Джерело: pexels.com

Дані свідчать про те, що ми стали якоюсь мірою залежні від таблеток практично від усього на світі. Це свідчить про необхідність більш серйозного розгляду можливих побічних ефектів ібупрофену, пов’язаних з його прийомом. При цьому важливо розуміти, що у вас є й інші способи впоратися з болем, особливо якщо ви не боїтеся змінити спосіб життя.

«Якщо є можливість, спробуйте використовувати немедикаментозні методи для полегшення симптомів артриту», – говорить доктор Хуман Меламед. «Почніть з того, що скиньте зайву вагу». Доктор Меламед пропонує дотримуватися переважно рослинної дієти. Це не означає, що потрібно стати веганом, але потрібно їсти більше овочів, ніж ви їсте зараз.

Крім того, хорошими (і здоровими) способами запобігання болю є активні вправи, які щадять суглоби, такі як аквааеробіка, йога, плавання і силові тренування. «Періодичне використання ібупрофену – це нормально, але не варто покладатися на нього, коли є інші варіанти».

Як відповідально приймати ібупрофен перед сексом

Якщо ви внесли необхідні зміни у своє життя. Але все одно відчуваєте необхідність час від часу приймати ібупрофен чи два перед сексом, підійдіть до цього питання з розумом. За словами доктора Хумана Меламеда, «перед сексуальною активністю необхідно витримати одну годину, щоб препарат почав діяти».

Однак він настійно рекомендує чоловікам не приймати його часто та багато. «Я б узагалі утримався від його приймання, якщо ви хочете насолоджуватися постійним і здоровим сексуальним життям», – каже він.

Хоча еректильна дисфункція може здатися найбільшою проблемою, пов’язаною з прийомом ібупрофену, до інших можливих побічних ефектів, таких як високий кров’яний тиск і проблеми з нирками, слід ставитися не менш серйозно. Як і до менш страшних проблем, оскільки вони можуть перешкодити вам узагалі займатися сексом: наприклад, біль у животі або діарея точно не налаштують нікого на секс.

Якщо ви приймаєте Віагру, важливо дещо змінити у своєму харчуванні. Ось які продукти не можна їсти перед її прийомом.

Вийти з мобільної версії сайту