Site icon Медіа Інформаційний Гід

Чому чорні родзинки вважають суперпродуктом

Чому чорні родзинки вважають суперпродуктом

Чому чорні родзинки вважають суперпродуктом. Джерело: Denzhyttya.pp.ua.

Чорні родзинки або, точніше, сушений виноград, який втратив велику частину вмісту води, іноді вважають суперпродуктом, оскільки він багатий поживними речовинами та має багато користі для здоров’я.

Завдяки великій кількості необхідних вітамінів, мінералів і антиоксидантів ці маленькі фрукти — це більше, ніж просто солодке задоволення. MigNews розповість, чому чорні родзинки називають суперпродуктом і як вони можуть принести користь вашому здоров’ю.

Чорні родзинки – це поживні сухофрукти, багаті всіма необхідними вітамінами та мінералами. У 100 грамах міститься близько 249 калорій, 3 грами білка і 1 грам жиру.

Вони є хорошим джерелом заліза, калію, кальцію та антиоксидантів, що сприяє здоров’ю серця, травленню та енергії.

Багаті антиоксидантами

Високий вміст антиоксидантів у чорних родзинках призвів до віднесення його до суперпродуктів. Антиоксиданти, особливо поліфеноли та флавоноїди, усувають вільні радикали в організмі, відповідальні за окислювальний стрес. Тривалий вплив на організм окислювального стресу може викликати хронічні захворювання, такі як хвороби серця, рак і діабет.

Дієти, що включають регулярне споживання чорних родзинок, можуть зменшити окисне пошкодження та призвести до покращення здоров’я та тривалості життя.

Покращує травлення

Чорні родзинки містить залізо, яке сприяє формуванню еритроцитів. Забезпечення необхідної кількості заліза, яке чорні родзинки забезпечує вашому організму, забезпечує здоровий гемоглобін, який запобігає анемії від проникнення в організм людини. Це підвищує рівень енергії завдяки здоровому травленню.

Чорні родзинки містить харчові волокна, які відіграють дуже важливу роль у здоров’ї травлення. Вони діють як природне проносне; вони сприяють легкому проходженню їжі в кишечнику і не допускають запорів. Клітковина також покращує здоров’я кишечника, сприяючи росту хороших кишкових бактерій. У людини, яка часто споживає чорні родзинки, рух кишечника буде відрегульований, ефект здуття живота мінімізований, а травлення в цілому покращиться.

Здоров’я серця

Чорні родзинки сприяють здоров’ю серця різними способами. Це багата калієм їжа; тримає артеріальний тиск у нормі. Калій є вазодилататором; це допомагає розслабити кровоносні судини та покращити кровообіг і, отже, зменшити гіпертонію. Крім того, оскільки антиоксиданти в чорних родзинках знижують рівень поганого холестерину, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань та інсультів.

Сприяє здоров’ю кісток

Ще одна причина, чому чорні родзинки називають суперпродуктом, полягає в тому, що вони складається з дуже високого вмісту кальцію. Кальцій запобігає ослабленню кісток і зубів. Регулярне споживання чорного родзинок запобіжить дискомфорту при таких захворюваннях, як остеопороз. Чорні родзинки також містять бор, мікроелемент, який допомагає людям засвоювати більше кальцію, що сприяє здоров’ю кісток.

Природний підсилювач енергії

Чорні родзинки забезпечують миттєвий заряд енергії завдяки природним цукрам фруктози та глюкози. Більше того, вони повільно всмоктуються в кров, оскільки оброблені цукри викликають стрибки в крові. Вони можуть бути чудовою закускою для спортсменів або тих, хто відчуває потребу швидко зарядитися енергією протягом дня.

Підтримує здоров’я шкіри

Антиоксиданти в чорному родзинках сприяють не тільки вашому внутрішньому самопочуттю, але й покращують зовнішній вигляд вашої шкіри. Чорний родзинки затримує ознаки старіння, особливо зморшки, тонкі лінії та темні плями, оскільки він зменшує окислювальний стрес. Ваша шкіра також виглядає живою та енергійною, оскільки вона покращує кровообіг.

Чорні родзинки – це джерело поживних речовин, яке має багато користі для здоров’я. Це може сприяти здоров’ю серця, а також кісток, одночасно покращуючи травлення та підвищуючи рівень енергії. Тому чорний родзинки дійсно можна віднести до суперпродуктів. Найкращі способи вживання чорного родзинок включають замочування його на ніч і з’їдання натщесерце для покращення травлення та енергії. Їх також можна додавати до вівсяних пластівців, смузі чи салатів для збільшення поживних речовин або використовувати у випічці для натурального підсолоджувача з користю для здоров’я.

Додайте також обов’язково в свій раціон рис, але спершу прочитайте, який корисніший – коричневий чи білий.

Вийти з мобільної версії сайту