Медіа Інформаційний Гід

15 найкращих продуктів для вживання за високого кров’яного тиску

Ваше харчування відіграє важливу роль у здоров'ї серця. Якщо ви хочете знизити ризик підвищення кров'яного тиску, їжте більше продуктів з низьким вмістом натрію, Джерело: pexels.com

Здорове харчування та фізичні вправи – це, мабуть, найважливіше, що ми можемо зробити для підтримки здорового кров’яного тиску. У цьому можуть допомогти деякі продукти. Яку їжу їсти при високому тиску? Звичайно, жоден продукт не вирішить проблему відразу. Набагато важливіше робити послідовні, невеликі кроки з формування звичок, корисних для здоров’я серця. До них належать щоденні піші прогулянки та частіша перевірка артеріального тиску. Разом ці маленькі кроки можуть мати велике значення.

Готові також переглянути свій раціон для поліпшення здоров’я серця? MigNews перерахує 15 найкращих продуктів, які, на думку лікарів, слід їсти, якщо у вас високий кров’яний тиск.

Яку їжу їсти при високому тиску: продукти з низьким вмістом натрію

Це не особливий вид їжі. Але їх вживання може суттєво допомогти вам. Лікарі вже давно кажуть, що не можна споживати понад 1500 мг натрію на день. На жаль, сучасні люди грішать цим. Через що спостерігається стрибок у статистиці людей з гіпертонією та затримкою води в організмі. Не розумієте, чому небезпечна затримка води?

«Затримка води створює навантаження на артерії, наче ви ввімкнули садовий шланг», – каже доктор медицини Стівен Вогель. «Зосередьтеся на домашній їжі, в якій ви можете контролювати кількість солі. Або вибирайте в продуктовому магазині чи ресторанах страви, де немає багато солі. Це допоможе вам знизити кров’яний тиск і зберегти здоров’я».

Вогель додає, що важливо пам’ятати, що ваша сільничка зазвичай не є найбільшою причиною для занепокоєння. «Сіль захована в упакованих і оброблених продуктах, а також у ресторанній їжі. Подивіться на етикетки більшості заморожених або оброблених продуктів. Ви будете шоковані кількістю солі!».

Ягоди

Ягоди ожини, малини, полуниці, журавлини та чорниці містять антиоксиданти. Вони також допомагають стабілізувати кров’яний тиск (не кажучи вже про цілу низку інших корисних речовин, включно з профілактикою раку).

Кардіолог Нієка Голдберг радить обрати чорниці. За її словами, в ній міститься речовина, яка підвищує рівень оксиду азоту. Споживаючи цю ягоду, ви також зміцните пам’ять і збільшите тривалість життя.

Яку їжу їсти при високому тиску: риба

Вогель каже, що всім нам потрібно їсти рибу як мінімум 2 порції на тиждень. По-перше, це пісний білок. З його допомогою ви зможете поліпшити метаболізм і регулювати апетит. Риба також знижує відсоток жиру в організмі і загальну масу тіла. Це благотворно позначається на стані серця. Не забуваємо про Омега-3. У жирній рибі (анчоуси, лосось і форель тощо) ці жирні кислоти сприяють зниженню кров’яного тиску і загальному поліпшенню здоров’я.

Стрес не менш руйнівний для здоров’я нашого серця. Дізнайтеся, як позбутися його, якщо він викликаний емоційним вигоранням на роботі.

Оливкова олія

Більшість людей із підвищеним артеріальним тиском знають, що потрібно зменшити кількість натрію в раціоні, але додавання оливкової олії також може допомогти поліпшити результати. Оливкова олія добре відома своєю роллю в зниженні серцевих захворювань і атеросклерозу, а також може допомогти знизити кров’яний тиск людям, які страждають від гіпертонії.

Якщо ви хочете внести зміни в раціон харчування, щоб перемогти гіпертонію, зверніть увагу на олію Extra virgin. Адже саме вона багата на мононенасичені жири та потужні антиоксиданти, які називаються поліфенолами. Обидва ці чинники пов’язані з поліпшенням метаболічного здоров’я, включно зі зниженням кров’яного тиску.

Яку їжу їсти при високому тиску: ТОП-11 інших варіантів

15 найкращих продуктів для вживання за високого кров'яного тиску
Натрій і калій – це електроліти, які допомагають організму підтримувати рідину та об’єм крові. Якщо ви сподіваєтеся поліпшити свій кров’яний тиск, вам слід знизити споживання натрію і збільшити споживання калію. Банани – хороше його джерело: pexels.com

Ваш раціон має бути різноманітним. На щастя, цього просто домогтися. Додайте в нього такі продукти:

  1. Буряк;
  2. Мигдаль;
  3. Броколі;
  4. Банани;
  5. Авокадо;
  6. Квасоля і бобові;
  7. Овес;
  8. Кориця;
  9. Пробіотичний йогурт;
  10. Ківі;
  11. Цитрусові.

Хоча, кальцій необхідний нам для здоров’я кісток, але не коли його багато. Як зрозуміти, що ви переборщили з добавками? Слідкуйте за цими ознаками.

Вийти з мобільної версії сайту