Site icon Медіа Інформаційний Гід

Виплати ВПО: які зміни очікують українців з 1 серпня

Виплати ВПО: які зміни очікують українців з 1 серпня

Виплати ВПО: які зміни очікують українців з 1 серпня. Джерело: 24 Канал.

З 1 серпня 2024 року в Україні планується розширити критерії для призначення допомоги переселенцям і продовжити термін її виплати. Деякі переселенці можуть отримувати до 3 тисяч гривень на місяць. Про допомогу людям, які опинилися в складних умовах через військовий конфлікт та інші обставини, повідомила Ірина Верещук, пише MigNews з посиланням на джерело Nv.ua.

Віцепрем’єрка наголосила:

Було прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Йдеться про 1,5 млн осіб. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги. Наразі очікуємо від них відповідь.

Внутрішньо переміщені особи, яким була автоматично продовжена державна допомога з 1 березня, або ті, хто звернувся за її призначенням після цієї дати, будуть продовжувати отримувати виплати в наступному місяці без будь-яких змін. Це передбачає, що нарахування допомоги буде здійснюватися у звичному порядку, без коригування сум чи умов. Система залишиться такою ж, яка діяла раніше, що забезпечить стабільність і передбачуваність для осіб, які потребують цієї підтримки. Усі платіжні процеси та процедура виплат залишаться незмінними, що дозволяє отримувачам продовжувати розраховувати на регулярні виплати у звичному режимі.

Серпень стане завершальним місяцем піврічного періоду, протягом якого Кабінет Міністрів продовжував виплати внутрішньо переміщеним особам. Водночас, уряд офіційно підтвердив, що після закінчення цього терміну ВПО продовжать отримувати фінансову допомогу. І хоча піврічний період завершується, державна підтримка не припиниться, і виплати будуть здійснюватися й надалі. Уряд забезпечить, щоб фінансова допомога продовжить надходити до тих, хто її потребує.

Нещодавно стало відомо, що укрпошта випустила пам’ятну марку на честь Ірини Фаріон.

Вийти з мобільної версії сайту