Site icon Медіа Інформаційний Гід

Скільки Україні необхідно мобілізувати людей до кінця року?

Скільки Україні необхідно мобілізувати людей до кінця року?

Скільки Україні необхідно мобілізувати людей до кінця року? Джерело: ZMINA.

Україна стоїть перед серйозним викликом: до кінця року необхідно мобілізувати ще 200 тисяч осіб, пише MigNews з посиланням на джерело The New York Times.

Однак реалізація цього амбітного плану ускладнена численними факторами, серед яких корупція, брак кадрів і проблеми зі здоров’ям тих, хто підлягає призову. Відчайдушно намагаючись досягти поставлених цілей, українські вербувальники починають вдаватися до нових і часто спірних методів.

Згідно з інформацією західних ЗМІ, методи призову стають дедалі жорсткішими. Втомлені від війни українці намагаються уникнути мобілізації, що створює додаткові труднощі для військових структур.

На даний момент 200 тисяч потенційних новобранців підпадають під тиск мобілізації. Військові вербувальники встановлюють блокпости, затримують людей прямо на вулицях і ігнорують законні винятки.

Офіцери повідомляють, що вдається залучити лише 20% від необхідної кількості призовників. Цю ситуацію ускладнюють корупційні схеми, нестача кадрів і проблеми зі здоров’ям мобілізованих. Вони також закликають НАТО втрутитися в процеси призову в Україні та звернути увагу на розподіл фінансової допомоги, наданої західними союзниками, з метою підвищення зарплат українським військовим.

До речі, днями стало відомо, що Кабмін дозволив військовим частинам набирати собі призовників напряму. Це означає, що участь ТЦК в цьому процесі тепер не обов’язкова.

Вийти з мобільної версії сайту