Медіа Інформаційний Гід

РФ застосувала новий невідомий реактивний БпЛА: фото

Білорусь вперше використала авіацію для знищення російського дрона «Шахед». Джерело: rbc.

Стало відомо, що українська протиповітряна оборона нещодавно зіткнулася з новою тактичною загрозою — застосуванням російських реактивних безпілотних літальних апаратів невідомої моделі.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-службу новин України.

Відмічається, що відмінною особливістю цих дронів є відсутність бойової частини, що змусило експертів висунути припущення про їх використання виключно для введення в оману українських сил ППО.

Останні події під час масованого ракетного удару Росії свідчать про зміну тактичних підходів. Застосування БпЛА без бойової частини, ймовірно, було спрямоване на перенавантаження українських радарів та систем виявлення, щоб відвернути увагу від справжніх ракетних атак і змусити українські сили витратити дорогоцінні ресурси на збиття “хибних цілей”.

Застосування такого типу безпілотників можна трактувати як прагнення російської сторони досягти тактичної переваги на полі бою шляхом зниження ефективності українських систем ППО.

Відволікання ракетних систем за допомогою дронів-фальшивок є частиною ширшої стратегії, спрямованої на виснаження ресурсів оборони. Але ЗСУ все одно героїчно тримають оборону від загарбників РФ.

Тим часом на території Білорусі теж було збито дрон РФ при несподіваних обставинах.

Вийти з мобільної версії сайту