Site icon Медіа Інформаційний Гід

Нічна атака РФ по Україні: скільки ракет і дронів вдалося знищити українській ППО?

Нічна атака РФ по Україні: скільки ракет і дронів вдалося знищити українській ППО?

Нічна атака РФ по Україні: скільки ракет і дронів вдалося знищити українській ППО? Джерело: Радіо Свобода.

У ніч на 14 серпня російські війська здійснили черговий обстріл території України, використавши дві керовані авіаційні ракети типу Х-59/69, а також 38 ударних безпілотників Shahed, пише MigNews. Українські сили протиповітряної оборони (ППО) продемонстрували високий рівень ефективності, знищивши 17 із випущених безпілотних літальних апаратів.

Про цей інцидент повідомив командувач Повітряних сил України Микола Олещук в Telegram-каналі. У повідомленні йдеться:

Збито 17 ворожих БпЛА у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Запорізькій, Сумській,  Харківській та Житомирській та областях.

Раніше він також наголошував на важливості подальшого посилення протиповітряної оборони країни, адже загроза з боку Росії залишається надзвичайно високою. Сили ППО продовжують цілодобово стежити за повітряним простором країни, аби захистити мирних жителів та критичну інфраструктуру від атак противника.

Російські окупанти здійснили атаку на Україну, використовуючи керовані авіаційні ракети Х-59/69, які були випущені з повітряного простору Бєлгородської області. Одночасно, ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) запускалися з кількох різних точок: районів Чауди в анексованому Криму, а також з територій біля Єйська і Курська.

Ці дії свідчать про сплановану і координовану атаку з боку Росії, яка намагається використовувати різні плацдарми для здійснення своїх нападів на українські міста та об’єкти інфраструктури. Українські сили протиповітряної оборони продовжують відбивати атаки, захищаючи небо над країною від ворожих ракет і безпілотників.

Вчора стало відомо, що Україна виробляє 10 далекобійних ракет на рік.

Вийти з мобільної версії сайту