Site icon Медіа Інформаційний Гід

На які варіанти повернення окупованих територій готові погодитись українці – результати опитування

Переговори про вступ України до ЄС розпочнуться 25 червня

Переговори про вступ України до ЄС розпочнуться 25 червня

Нещодавнє соціологічне опитування, проведене групою «Рейтинг», висвітлює різноманітні думки та настрої українців щодо можливих шляхів інтеграції звільнених територій, які були захоплені Російською Федерацією.

Про це повідомляє MigNews  із посиланням на групу «Рейтинг».

Питання Криму

Згідно з опитуванням, 28% респондентів підтримують ідею збереження автономного статусу Криму після його повернення до складу України. Цей варіант відображає готовність певної частини суспільства шукати компроміс, який враховує специфічні історичні та політичні умови Кримського півострова, при цьому зберігаючи його в складі України.

Міжнародний підхід до стабілізації

Ще одна значна частина українців (23%) підтримує ідею впровадження перехідної адміністрації під егідою ООН на звільнених територіях Донбасу та Криму. Цей підхід розглядається як тимчасовий механізм для забезпечення стабільності та безпеки в регіонах, які найбільше постраждали від війни, до повного відновлення українського контролю.

Економічне питання

Ідею розширення економічних повноважень звільнених територій підтримують 19% опитаних. Це свідчить про те, що для багатьох українців економічні важелі є ключовим інструментом для інтеграції та відбудови регіонів після війни. Цей варіант передбачає створення особливих економічних умов, які б сприяли швидкому відновленню та розвитку постраждалих областей.

Автономія Донбасу

Надання автономії Донбасу, яке підтримує 17% українців, виявилося найбільш суперечливим варіантом. Цей підхід викликає занепокоєння через ризики ослаблення територіальної цілісності України та можливе посилення впливу Росії у регіоні.

Без компромісів

Цікаво, що 20% респондентів не підтримують жодну з запропонованих ініціатив. Ця група відкидає будь-які компроміси з окупаційною владою і наполягає на повному поверненні територій без будь-яких поступок.

Крім того, представник США сенатор Грем похвалив Зеленскього за військову операцію на Курщині.

Вийти з мобільної версії сайту