Медіа Інформаційний Гід

Друга масована атака поспіль. Які міста опинилися під ударом?

Друга масована атака поспіль. Які міста опинилися під ударом? Джерело: Радіо Свобода.

У ніч проти вівторка, 27 серпня, РФ здійснила чергову атаку на Україну, застосовуючи ударні безпілотні літальні апарати та ракети, пише MigNews. Згідно з повідомленнями, з аеродрому в Енгельсі було зафіксовано зліт винищувача МіГ-31, відомого своєю здатністю нести гіперзвукові ракети, а також декількох стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС, які використовуються для запуску крилатих ракет великої дальності. Як зазначають експерти, це свідчить про можливе посилення ракетних ударів по території України з боку Росії.

За інформацією Повітряних сил, радіотехнічні війська виявили та супроводжували 91 російський засіб повітряного нападу. Це не остаточна цифра, так як нові цілі все ще залишаються в повітрі. Робота з їхньої нейтралізації триває, і військові продовжують контролювати ситуацію.

Які міста опинилися під ударом?

Бойова робота велась у більшості регіонів країни: у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях. Найбільше повітряних цілей було зафіксовано в Кривому Розі, Запоріжжі, Києві та Хмельниччині.

Кривий Ріг. Пізно ввечері 26 серпня Росія завдала удару по готелю в Кривому Розі, внаслідок чого загинуло двоє людей. Рятувальникам вдалося витягти з-під завалів п’ятьох постраждалих, які зараз перебувають у лікарні.

В Кривому Розі ще тривають пошукові роботи. Джерело: Reuters.

Запоріжжя. Уночі війська рф здійснили атаку з БпЛА по території обласного центру та району. Двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення.

Наслідки удару по Запоріжжю. Джерело: МВС.

Київ. В лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів Києва зафіксовано падіння уламків, що спричинило займання лісової підстилки. Декілька осередків пожеж уже ліквідовано, решта — локалізовані. Інформація про потерпілих не надходила, а в столиці руйнувань не зафіксовано.

Хмельниччина. Внаслідок атаки сталося загоряння двох приватних будинків. Один з мешканців отримав контузію. Інформація про подальші наслідки та масштаби пошкоджень уточнюється.

У повітряному просторі України ще є кілька груп «Шахедів».

Попередній масований удар по Україні відбулася минулої ночі. Подробиці можна знайти тут.

Вийти з мобільної версії сайту