Site icon Медіа Інформаційний Гід

Які інструменти використовують СЕО спеціалісти: основні різновиди 

Звичайні користувачі бачать це як автоматичний підбір ключових слів для семантичного ядра, додавання текстів та відслідковування позицій сайту в видачі пошукових систем. Насправді, процес значно складніший та триваліший, причому на кожному етапі потрібно враховувати побажання замовника та забувати про конкурентів. На допомогу приходять різноманітні сервіси, які спрощують рутинні процеси, дозволяють виконувати поставлені завдання значно швидше та якісніше. 

Помічників у спеціалістів з просування в пошукових системах дуже багато. Але хоча список інструментів, завдяки яким здійснюється СЕО оптимізація, великий, не всі з них є справді зручними та ефективними. Зараз розповімо про ті, які спробували самі та які систематично отримують схвальні відгуки. 

Види та приклади інструментів, які стануть в нагоді під час СЕО оптимізації

Існуючі програми для оптимізаторів бувають платними та безплатними. Витрачати кошти чи ні – справа кожного, але платні версії завжди радують більшою кількістю налаштувань та функцій. За призначення виділяють інструменти для:

  1. Дослідження конкурентного середовища – Serpstat, SimilarWeb, Ahrefs. Допомагають визначати переваги найближчих конкурентів, робити порівняння порталів, аналізувати зворотні посилання та позиції інших сайтів, визначати співвідношення платного та органічного трафіку.
  2. Проведення технічного аналізу – Google Search Console, Screaming Frog SEO Spider, а також Netpeak Spider, Netpeak Checker або Sitechecker.pro.
  3. Перевірки швидкості завантаження ресурсу – Pingdom Tools, WebPageTest. 
  4. Оцінки позицій сайту – Ranknity, SE Ranking.
  5. Створення та коригування семантичного ядра – Google Trends, Google Ads, Kparser, Keyword Tool, Copyscape.
  6. Роботи з текстовими матеріалами – Copywritely.com, Copyscape. 
  7. Перевірки посилань – Collaborator, Linkchecker.
  8. Аналітики та реалізації креативних ідей щодо просування – Plerdy, Google Analytics.

Які саме інструменти використовувати?

Вибір оптимальних сервісів є індивідуальним та базується на вподобанням спеціаліста, його досвіді та складності проєктів, над якими він працює. Рекомендуємо спробувати декілька варіантів та обрати свій перелік, який згодом будете доповнювати та коригувати. Однією з особливостей роботи в СЕО є потреба в постійному вдосконаленні, і паралельно з прокачкою ваших скілів з’явиться можливість використовувати більш складні інструменти. 

Вийти з мобільної версії сайту