Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Тегерані вбили одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханію

Про це повідомила сама терористична організація, пише MigNews.

Іранський Корпус вартових ісламської революції повідомив, що Ханія був присутній на церемонії інавгурації нового іранського президента. Згідно із заявою, Ханія та співробітник іранської служби безпеки піддалися нападу в резиденції. Подальші подробиці іранська влада обіцяє повідомити пізніше.

Ханія вважався одним з найважливіших політичних лідерів палестинської терористичної організації, який віддавав накази про вбивства ізраїльтян. Сам він багато років жив у Катарі. Статки Ханії та його сім’ї оцінюються в кілька мільярдів доларів.

Іранські державні ЗМІ та ХАМАС поклали відповідальність за вбивство Ханії на Ізраїль. Стверджується, що лідера ХАМАС було вбито внаслідок «підступного сіоністського нападу на його резиденцію в Тегерані». Влада Ізраїлю поки що не коментувала те, що сталося.

Член політбюро ХАМАС Муса Абу Марсук вже заявив, що вбивство Ісмаїла Ханії «було боягузливим актом» і «не залишиться без відповіді». Тим часом, за повідомленнями ізраїльських ЗМІ, Вища рада національної безпеки Ірану зібралася сьогодні вранці, щоб обговорити вбивство Ханії. За інформацією агентства Reuters, мова йде про відповідні кроки Тегерана.

Ханія народився у секторі Газа в 1962 році. У 2006 році він переміг на останніх виборах на палестинських територіях як головний кандидат від ХАМАС. У 2017 році він очолив політбюро терористичної організації та перевів свою штаб-квартиру до Катару.

Ізраїль оголосив, що вб’є Ханію та інших лідерів ХАМАС за терористичну атаку на країну 7 жовтня минулого року, під час якої було вбито близько 1200 осіб, а ще близько 250 було взято в заручники.

Вийти з мобільної версії сайту