Site icon Медіа Інформаційний Гід

У Варшаві після критики Орбана задали питання, чому Угорщина ще в ЄС і НАТО

Фото: nato.int

Фото: nato.int

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський висловив сильне невдоволення антипольськими заявами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, що призвело до обговорення майбутнього Угорщини в Європейському Союзі та НАТО. Його коментарі були процитовані агентством РАР, пише сайт MigNews.

Бартошевський зазначив, що Польща, на відміну від Угорщини, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну припинила бізнесові стосунки з Росією. Він підкреслив, що агресія Росії була атакою не лише на Україну, а й на Польщу, США, Європейський Союз та НАТО. Відтак, критика Орбана щодо польської політики виглядає особливо необґрунтованою.

Після заяв Орбана посольство США в Будапешті також висловило своє занепокоєння.
“Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються і які нібито погано до них ставляться. Чому б йому (Орбану. – Ред.) не створити союз з Путіним і з деякими авторитарними державами такого типу?” – запитав Бартошевський.

Бартошевський також згадав, що Угорщина блокує виділення двох мільярдів злотих (467 мільйонів євро) з Європейського фонду миру, які повинні були піти на компенсацію Польщі за військову техніку, передану Україні. Це додатково погіршує відносини між двома країнами.

Під час виступу в румунському містечку Беїле-Тушнад Орбан заявив, що Польща веде “найбільш лицемірну і ханжеську політику в Європі”, стверджуючи, що Варшава продовжує бізнес із Росією. Ці заяви стали додатковим фактором загострення відносин між Польщею та Угорщиною, які погіршилися після російського вторгнення в Україну.

Читайте більше, які зміни запропонував Ліннеманн для безробітних українців у Німеччині.

Вийти з мобільної версії сайту