Site icon Медіа Інформаційний Гід

Ізраїльські удари в Газі: нові жертви серед цивільних

Дейр Аль-Балах, Сектор Газа, 4 серпня 2024 р. Фото: REUTERS/Ramadan Abed

Дейр Аль-Балах, Сектор Газа, 4 серпня 2024 р. Фото: REUTERS/Ramadan Abed

В результаті ізраїльського авіаудару на території лікарні Аль-Акса в центрі Гази загинуло щонайменше п’ятеро людей. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Reuters. Представники охорони здоров’я повідомили, що удар спричинив пожежу і поранив ще 18 осіб. Це підвищило загальну кількість загиблих у неділю до 19 палестинців. Ця трагедія сталася після невдалих переговорів у Каїрі, що не принесли очікуваного прогресу.

Ізраїльські військові стверджують, що завдали ударів по бойовику, який здійснював терористичні дії. Вони також заявили, що в районі були ідентифіковані вторинні вибухи, які вказують на наявність зброї. За останні 24 години військові здійснили удари по 50 військових цілях у секторі Газа, включаючи осередки бойовиків.

Окрім лікарні Аль-Акса, ще троє палестинців загинули в Дейр-аль-Балах після удару ізраїльської ракети по будинку. Вісім осіб було вбито вдома в таборі Джабалія на півночі міста Газа, а ще троє загинули в автомобілі під час окремих ізраїльських ударів. Ці трагедії підкреслюють масштаб і серйозність конфлікту, який продовжує забирати життя мирних жителів.

Суботні дипломатичні зусилля в Каїрі не принесли очікуваного прогресу. Ізраїльська делегація високого рівня повернулася додому того ж дня, не досягнувши домовленостей щодо припинення вогню. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ХАМАС ще не погодився з умовами припинення вогню та звільнення заручників.

Палестинські чиновники не очікують швидкого відновлення переговорів. Один з них зазначив, що загроза відповіді на вбивства лідерів ХАМАС і Хезболли та процес заміни Ісмаїла Ханійє робить відновлення дипломатичних зусиль малоймовірним найближчим часом. Тиск на обидві сторони зростає, але досягти домовленостей стає все складніше.

Міжнародне співтовариство продовжує тиснути на Ізраїль, щоб він домовився про припинення вогню з ХАМАС і забезпечив повернення заручників. Конфлікт уже забрав життя тисяч палестинців і призвів до великих руйнувань у секторі Газа. Проте розбіжності між сторонами залишаються значними, що ускладнює досягнення домовленостей.

Президент США Джо Байден також втрутився у ситуацію, підштовхуючи Нетаньяху до угоди під час телефонної розмови. Однак, навіть за наявності міжнародного тиску, переговори залишаються у глухому куті. Відсутність прогресу свідчить про глибокі розбіжності між сторонами конфлікту.

ХАМАС і Іран звинуватили Ізраїль у вбивстві лідера ХАМАС Ісмаїла Ханійє в Тегерані та пообіцяли вжити заходів у відповідь. Це лише збільшує напруженість у регіоні і робить досягнення миру ще менш ймовірним. Конфлікт наближається до 11-го місяця, і перспективи його завершення здаються віддаленими. За даними представників охорони здоров’я Гази, під час ізраїльської військової кампанії в Газі було вбито щонайменше 39 550 палестинців.

Як було повідомлено раніше Ізраїль та США готуються до масштабного нападу Ірану.

Вийти з мобільної версії сайту