Site icon Медіа Інформаційний Гід

Глобальний IT-збій Windows: вплив на бізнес у всьому світі

Глобальний збій ІТ Windows: вплив на бізнес у всьому світі

Глобальний збій ІТ Windows: вплив на бізнес у всьому світі. Джерело: Time Now

Глобальну проблему, яка вплинула на операційну систему Windows, пов’язують із компанією з кібербезпеки Crowdstrike. У заяві на своєму веб-сайті компанія підтвердила, що знала про повідомлення про збої в Microsoft Windows, і в п’ятницю визнала, що несправне оновлення програмного забезпечення спричинило хаос, пише MigNews з посиланням на джерело Euronews.

Це призвело до того, що тисячі працівників не змогли увійти до своїх комп’ютерів, а також постраждали підприємства від фінансів до охорони здоров’я.

Microsoft 365 визнала проблему, яка вплинула на користувачів, і заявила в п’ятницю вранці:

Ми досліджуємо проблему, яка впливає на можливість користувачів отримати доступ до різних програм і служб Microsoft 365.

Порушено роботу авіаліній

Авіакомпанії були серед компаній, які звернулися до соціальних мереж, щоб повідомити пасажирам про збої в рейсах після того, як почали з’являтися повідомлення про збій ІТ. На рейси, які ще тривають, кілька компаній видавали рукописні квитки через проблеми з друком.

Берлінський аеропорт Бранденбург повідомив, що реєстрація буде затримана. Іспанська авіакомпанія Vueling Airlines також повідомила своїх пасажирів публікацією на платформі соціальних мереж X і повідомила, що через глобальний збій комп’ютерних систем рейси можуть бути змінені. Подібне повідомлення було і від аеропорту Амстердама, від арландської авіакомпанії Ryanair, від Дублінського аеропорту, KLM, SpiceJet та American Airlines, Delta і United.

Вимкнена трансляція

Sky News, CBBC та служба новин RNS припинив ефір після збою, хоча зараз деякі з них відновили роботу.

Вплив на медичні служби

У Великій Британії збій вплинув на Національну службу охорони здоров’я (NHS), оскільки медична комп’ютерна система EMIS не працює. У Німеччині дві лікарні в північних містах Любек і Кіль скасували планові операції, заплановані на п’ятницю.

Рух потягів порушено

На залізничні послуги також вплинули «широко поширені ІТ-проблеми» з Southern, Thameslink, Gatwick Express і Great Northern.

В Україні тимчасово були недоступні послуги «Нової пошти», ліг зв’язок Vodafone та не працював Сенс Банк.

На даний момент відомо, що проблему вже вирішено.

Раніше стало відомо, що Польща та Німеччина вводять безкоштовні залізничні проїзні для молоді.

Вийти з мобільної версії сайту