Site icon Медіа Інформаційний Гід

Джонсон сказав, чи вторгся б в Україну Путін, якби Трамп був президентом США

Джонсон поділився своєю думкою

Джонсон сказав, чи вторгся б в Україну Путін, якби Трамп був президентом США

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зробив сміливу заяву, припустивши, що президентство Дональда Трампа могло б стримати Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Про це розповідає MigNews із посиланням на інтерв’ю Джонсона для The Telegraph.

Джонсон зазначив, що непередбачуваність Трампа, його рішучий стиль управління та здатність до жорстких відповідей могли б змусити Путіна утриматися від агресії.

«З точки зору Кремля, існував реальний ризик того, що Трамп міг би сприйняти напад на європейську країну як пряму загрозу Америці та світовому порядку, і його реакція могла бути доволі жорсткою», – зазначив Джонсон.

На думку екс-прем’єра, світ стає більш безпечним, коли на чолі США стоїть сильний лідер. Трамп, за його словами, міг би спровокувати страх невідомого, і це утримало б Путіна від реалізації військових планів. Однак Джонсон не вдався до спекуляцій щодо того, якими саме могли б бути наслідки для України та світу, якби Трамп залишився при владі.

Джонсон також згадав один зі своїх досвідів на посаді міністра закордонних справ. Він розповів, що його команда виявила підслуховуючий пристрій у ванній кімнаті після візиту ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Хоча деталі інциденту не розкриті, ця ситуація підкреслює напруженість і підвищену увагу до безпеки на найвищих рівнях міжнародної політики.

Тим часом у Польщі вже відкрився центр набору добровольців до Українського легіону.

Вийти з мобільної версії сайту