Site icon Медіа Інформаційний Гід

Чверть на американців чекають громадянську війну після виборів

Експерти попередили, чому у США пожлива нова війна

Чверть на американців чекають громадянську війну після виборів

Стало відомо, що чверть американців серйозно побоюються спалаху насильства після майбутніх виборів, що підкреслює поглиблення політичних і соціальних розломів у Сполучених Штатах.

Про це повідомив MigNews із посиланням на журнал Time.

Відповідно до результатів опитування, опублікованого журналом Time, 27% дорослих громадян вважають, що громадянська війна «дуже ймовірна» або «певною мірою ймовірна».

Ці страхи відображають тривожну тенденцію: політична поляризація й екстремізм загострюють суспільні настрої, а довіра до державних інститутів та виборчого процесу стрімко знижується.

Серед респондентів, які очікують можливого спалаху насильства, 30% складають жінки та 24% – чоловіки, що свідчить про зростання занепокоєння у всіх соціальних групах. Особливу увагу привертає той факт, що значна частина опитаних заявила про особисті зв’язки з людьми, які готові вдатися до зброї за певних умов. Зокрема:

Барбара Уолтер, провідний історик, що спеціалізується на дослідженні громадянської війни 1861-1865 років, у своїй оцінці зазначила, що США виявилися на критично небезпечній траєкторії. Вона наголосила, що низка ключових факторів, які можуть підштовхнути країну до внутрішнього конфлікту, вже виявляють себе з тривожною виразністю.

Тим часом у КНДР дали офіційний коментар щодо відправки своїх військ в Україну.

Вийти з мобільної версії сайту