Site icon Медіа Інформаційний Гід

Австралія вперше випробувала найсучаснішу морську ракету SM-6 від Raytheon

Фото: Stephen Tafra / Unsplash.com Источник: https://reform.news/avstralija-vvela-sankcii-iz-za-postavok-korejskih-raket-v-rossiju

Фото: Stephen Tafra / Unsplash.com Источник: https://reform.news/avstralija-vvela-sankcii-iz-za-postavok-korejskih-raket-v-rossiju

Уряд Австралії оголосив про успішне проведення першого випробування передової морської ракети протиповітряної оборони SM-6, розробленої компанією Raytheon (RTX). Ця подія стала знаковою для військових сил країни, адже випробування було проведено в межах міжнародних навчань Pacific Dragon 2024 біля узбережжя американського штату Гаваї. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Reuters.

Міністерство оборони Австралії підкреслило важливість цієї події, назвавши її “важливою віхою” у контексті угоди з Raytheon, яка була вперше затверджена у 2021 році. Ракета SM-6 вважається однією з найсучасніших у світі в арсеналі США, здатною ефективно протидіяти балістичним ракетам, а також успішно використовуватися для ураження кораблів, наземних цілей та в сценаріях “повітря-повітря”.

Випробування SM-6 є частиною ширшої стратегії Австралії з посилення військового потенціалу на тлі зростання напруженості з Китаєм. Окрім цього, Австралія співпрацює зі Сполученими Штатами в модернізації військових баз на своїй території.

Раніше, у березні цього року, Австралія вже брала участь в іншому випробуванні ракети SM-6, допомагаючи США у збиранні даних, зв’язку та відстеженні. Це свідчить про тісну військову співпрацю між двома країнами на тлі змін у геополітичній ситуації в регіоні.

У наших попередніх новинах ми вже згадували, що США оприлюднили нові дані про свій ядерний арсенал.

Вийти з мобільної версії сайту