Site icon Медіа Інформаційний Гід

Ярослава Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту

Ярослава Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту

Ярослава Магучіх офіційно стала світовою рекордсменкою зі стрибків у висоту. Джерело: 24 Канал Спорт.

Міжнародна організація «World Athletics» офіційно ратифікувала рекорд української атлетки Ярослави Магучіх, який вона встановила в липні на етапі Діамантової ліги в Парижі, пише MigNews з посиланням на джерело Wz.lviv.ua.

У цьому вражаючому виступі Магучіх подолала планку на висоті 2,10 метра, що на один сантиметр перевищує попередній світовий рекорд, встановлений болгарською спортсменкою Стефкою Костадіновою на Чемпіонаті світу 1987 року.

Цей рекорд став значним досягненням не лише для самої Ярослави, а й для українського спорту в цілому. Наразі Магучіх є єдиною українкою в легкій атлетиці, яка має активний найкращий результат в історії. Це досягнення особливо важливе в контексті сучасних випробувань, з якими стикається країна, адже воно демонструє силу, витривалість та талант українських спортсменів.

https://mignews.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/1000015914.mp4

Раніше звання рекордсменки серед українців мала Наталія Добринська у жіночому п’ятиборстві, але це досягнення було перевершене бельгійкою Нафіссатою Тіам у 2023 році. Ярослава, досягнувши цього успіху, повернула Україні статус світового лідера в одній із найбільш видовищних дисциплін легкої атлетики.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про те, що в Україні зняли фільм «Битва за світло» про боротьбу з енергетичним терором.

Вийти з мобільної версії сайту