Site icon Медіа Інформаційний Гід

Українська збірна на Паралімпіаді-2024 здобула вже 27 медалей

Українські спортсмени на Паралімпіаді демонструють високі досягнення

Українська збірна на Паралімпіаді-2024 здобула вже 27 медалей

На Паралімпійських іграх у Парижі українські атлети продовжують демонструвати вражаючі досягнення. 1 вересня українська команда поповнила свою колекцію медалей ще однією золотою, срібною та п’ятьма бронзовими нагородами.

Про це розповідає MigNews із посиланням на RFI.

Відмічається, що золоту медаль у пара плаванні на дистанції 100 метрів брасом у класі S11 (спортсмени з порушеннями зору) здобув Михайло Сербін. Його виступ був справжнім тріумфом, адже він не лише виграв золото, а й встановив новий світовий рекорд, фінішувавши з результатом 1:05.84.

Це друга Паралімпіада для Сербіна, який вже має у своєму активі п’ять паралімпійських нагород: у Токіо-2020 він виборов “золото”, “срібло” та дві “бронзи”. Його досягнення у Парижі є свідченням безкомпромісної підготовки та високого рівня українських паралімпійців.

Ще одним історичним здобутком став успіх Артема Колінька, який здобув для України першу медаль в індивідуальних змаганнях з боча у класі ВС4 (спортсмени з важкими фізичними порушеннями). Його “бронза” стала важливим кроком не тільки для нього самого, а й для подальшого розвитку цього виду спорту в Україні.

Загалом, з моменту початку змагань 28 серпня, українська команда вже здобула 27 медалей: три золоті, 10 срібних і 14 бронзових. Серед інших видатних досягнень — успіхи Євгенія Багодайка та Данила Чуфарова, які вибороли бронзові нагороди у пара плаванні на дистанції 100 метрів брасом у класі SB6. Їхні виступи стали справжнім випробуванням на міцність та витривалість, але обидва спортсмени продемонстрували високу конкурентоспроможність.

Вперше на Паралімпіаді беруть участь Ігор Семінихін та Анна Гонтар, які також вибороли бронзові медалі у пара плаванні на дистанції 100 метрів, демонструючи потенціал нової генерації українських паралімпійців.

Також стало відомо, хто став першим переможцем на Паралімпіаді-2024 у Парижі.

Вийти з мобільної версії сайту