Медіа Інформаційний Гід

Україна виграла перше золото Олімпійських ігор-2024. Як це було

Жіноча збірна України з фехтування на шаблі перемогла Республіку Корею у захоплюючому фінальному матчі, пише MigNews. Команда, в складі якої виступали Ольга Харлан, Олена Кравацька та Юлія Бакастова, здолала суперниць з рахунком 45:42.

Протистояння розпочала найтитулованіша українська спортсменка Ольга Харлан. Вона вивела команду вперед з рахунком 5:3. Проте, кореянки швидко заволоділи ініціативою і завершили першу частину матчу з рахунком 20:14 на свою користь. Коли на доріжку повернулася Харлан, відставання скоротилося до 25:23, що додало інтриги поєдинку.

У другій половині матчу напруга зростала. Аліна Комащук зіграла внічию з Джон Хайон, а Юлія Бакастова також завершила свій етап з рахунком 5:5 проти Чой Себін. У передостанньому поєдинку Комащук поступилася Джон Енхе з рахунком 5:4, що вивело кореянок вперед з рахунком 40:37. Вирішальний фінальний матч випав на плечі Ольги Харлан, яка вийшла проти Джон Хайон.

Ольга Харлан продемонструвала неперевершену майстерність і нерви зі сталі. Спочатку вона зрівняла рахунок, потім пропустила два уколи, і рахунок став 40:40. У вирішальний момент Харлан впевнено атакувала і здобула п’ять очок поспіль, завершивши поєдинок з рахунком 45:42. З 45 балів команди, 22 набрала саме Харлан, що підкреслює її вагомий внесок у перемогу.

Шлях до фіналу для української команди був нелегким. У чвертьфіналі українки перемогли італійок з рахунком 45:37, а у півфіналі здолали японок з рахунком 45:32. Ця медаль стала третьою для України на Олімпійських іграх-2024 та першою золотою.

Раніше Ольга Харлан завоювала бронзу в особистій шаблі, а Сергій Куліш здобув срібло у стрільбі з пневматичної гвинтівки з трьох положень. Також Олександр Хижняк гарантував бронзу в боксі. Нагадаємо, що на Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро збірна України здобула срібло, поступившись представницям Росії.

Українські шаблістки мають славну історію на Олімпійських іграх. Найкращим їх досягненням були золоті медалі на Олімпіаді в Пекіні-2008, де Ольга Харлан та її колеги у фіналі перемогли китаянок.

Вийти з мобільної версії сайту