Медіа Інформаційний Гід

Томас Мюллер завершує кар’єру у збірній Німеччини

Чемпіон світу з Німеччиною 2014 року Томас Мюллер завершить свою кар’єру в національній збірній, повідомляє mignews.com.ua з посиланням на місцеву газету Bild.

Збірна Німеччини вибула з чемпіонату Європи на етапі чвертьфіналу. Господарі програли у “передчасному фіналі” 1:2 Іспанії, яка 14 липня гратиме за титул. У матчі з фіналістами Євро-2024 на полі з’явився Томас Мюллер, який зіграв 131-й матч у складі збірної, пише mignews.com.ua. Після турніру легенда німецького футболу прийняв важливе рішення. Це буде кінець епохи.

Збірна Німеччини ще до початку Євро-2024 розглядалася як один з фаворитів на здобуття титулу. Це не дивно, адже команда Юліана Нагельсманна грала перед власною публікою. Під час турніру німецькі футболісти показали себе дуже солідно. Особливо в двох перших матчах групового етапу, коли розгромили 5:1 шотландців, а потім обіграли 2:0 угорців. Їхня пригода з чемпіонатом Європи завершилася в чвертьфіналі.

Там господарі зіткнулися з Іспанією, яка вчора в 1/2 фіналу обіграла збірну Франції і вийшла в фінал. Уболівальники та експерти охрестили той матч “передчасним фіналом”. У зустрічі не бракувало емоцій. Зрештою команда Луїса де ла Фуенте виграла 2:1 після голу наприкінці додаткового часу. 41 хвилину на полі провів Томас Мюллер. Раніше легендарний гравець “Баварії” вийшов на кінець матчу зі Шотландією.

Виявляється, що матч з іспанцями, ймовірно, був останньою зустріччю Мюллера у національних кольорах. Таку інформацію передало німецьке “Sport Bild”. “Реалістично кажучи, можливо, що це був мій останній міжнародний матч. Після гри я сяду і поговорю з тренером. У нас чудові стосунки, засновані на довірі. Але, як я вже сказав, це реально”, – сказав 34-річний футболіст, цитований згаданим джерелом.

Зрештою Мюллер прийняв рішення завершити кар’єру у збірній. Матч з фіналістами Євро-2024 був його 131-ю грою за збірну Німеччини. За цей час він забив 45 голів. Дебютував у 2010 році у товариському матчі з Аргентиною. Футболіст “Баварії” є третім в історії гравцем з найбільшою кількістю виступів за збірну Німеччини. Більше матчів зіграли тільки Лотар Маттеус (150) і Мірослав Клозе (137).

Найбільшим успіхом Томаса Мюллера зі збірною є, звичайно, здобуття чемпіонату світу у 2014 році. Тоді команда Йоахіма Льова обіграла Аргентину 1:0. На чемпіонаті світу в Бразилії німецький футболіст забив п’ять голів. Що цікаво, 34-річний футболіст не відмовляється від гри за “Баварію” Мюнхен! Його контракт закінчується 30 червня наступного року, а за інформацією “Більда”, він має намір виконати його до кінця.

Нагадаємо, що Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту. Вперше з 1987 року

Вийти з мобільної версії сайту