Медіа Інформаційний Гід

Парвіз Насібов завоював третю срібну медаль, а Жан Беленюк четверту бронзу для України

Парвіз Насібов завоював третю срібну медаль для України в греко-римській боротьбі

Спочатку Парвіз здобув перевагу, заробивши 2 бали на самому початку поєдинку, повідомляє MigNews. Однак, коли Лейвесі отримав можливість партеру, українцю не вдалося скористатися цією можливістю. Перший період завершився з рахунком 3:0 на користь Насібова, але на початку другого періоду Лейвесі швидко атакував і отримав бал за пасивність українця, зрівнявши рахунок.

Ближче до середини другого періоду Парвіз здійснив кидок через себе, але це дозволило іранцю накрити його, зрівнявши рахунок до 5:5. Наприкінці поєдинку Лейвесі заробив ще один бал і утримував переможний рахунок до кінця, тоді як Парвіз не зміг провести вирішальну атаку, завершивши бій зі срібною медаллю.

На шляху до срібла Парвіз Насібов здобув дві вольові перемоги над сербом Мате Немешем та киргизстанцем Амантуром Ісмаїловим, а в півфіналі переміг Хасрата Джафарова з Азербайджану. Після півфінального поєдинку Насібов пройшов медичну процедуру на оці.

Це вже друга срібна медаль в кар’єрі Парвіза Насібова, першу він отримав на Олімпійських іграх у Токіо-2020, які відбулися у 2021 році через пандемію коронавірусу. Тоді він також поступився у фіналі іранському борцю Мохаммеду Реза Гераеї.

Жан Беленюк приніс четверту бронзу для України
Жан Беленюк приніс четверту бронзу для України

Також варто зазначити, що Україну на цих Олімпійських іграх представляв ще один борець греко-римського стилю, олімпійський чемпіон Токіо-2020 Жан Беленюк.

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк боровся за бронзову медаль на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

33-річний атлет у ваговій категорії до 87 кілограмів здобув перемогу над польським борцем Аркадіушем Кулиничем з рахунком 3:1.

Кулинич першим отримав бал через випадковий удар в обличчя від Беленюка. У другій половині поєдинку Жан заробив бал за пасивність суперника, а ще два бали отримав за перекат, що зрештою забезпечило йому перемогу.

На шляху до півфіналу Жан Беленюк здобув переконливі перемоги над китайцем Цянь Хайтао та казахстанцем Нурсултаном Турсиновим, але у півфіналі поступився 22-річному іранському борцю Алірезі Мохмадіпіані.

Варто зазначити, що Беленюк є олімпійським чемпіоном Токіо-2020 та срібним призером Ріо-2016. Тепер його медальна колекція поповнилася бронзою з Олімпіади-2024 у Парижі.

Наразі у скарбничці України на Олімпіаді-2024 в Парижі дев’ять медалей: три золоті, три срібні та чотири бронзові.

Нагадаємо, що вчора Олександр Хижняк приніс Україні третє олімпійське золото.

Вийти з мобільної версії сайту