Site icon Медіа Інформаційний Гід

МОК хоче повернути збірні РФ у спорт: з’явилася реакція України

У МОК знову заговорили про повернення РФ

МОК хоче повернути збірні РФ у спорт: з’явилася реакція України

Міністерство молоді та спорту України та Міністерство закордонних справ України висловили категоричне обурення щодо недавніх заяв віцепрезидента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Хуана Антоніо Самаранча-молодшого.

Про це розповідає MigNews із посиланням на PolitExpert.net

Його слова про можливість повернення Росії до міжнародної спортивної спільноти викликали хвилю критики та стали причиною офіційної заяви українських міністрів. Виступаючи з цього приводу, міністри Матвій Бідний (молоді та спорту) та Андрій Сибіга (закордонних справ) підкреслили, що така позиція Самаранча-молодшого свідчить або про його недостатню обізнаність з масштабами російської агресії, або ж про свідоме ігнорування фактів, що є неприпустимим для кандидата на пост президента МОК.

Самаранч-молодший у своїй заяві зазначив, що МОК має “працювати наполегливо” для негайного відновлення членства Росії, прикриваючи свої слова тим, що організація не повинна “займати сторін” у конфліктах. Однак, українська сторона різко заперечує такий підхід.

“Заяви віцепрезидента МОК демонструють зневагу не лише до України, але й до основоположних принципів Олімпійської Хартії”, – йдеться у спільній заяві міністерств.

Сибіга та Бідний нагадали, що внаслідок війни загинуло понад 500 українських спортсменів та тренерів, а понад 500 спортивних об’єктів зазнали пошкоджень, включно з 16 базами олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки. Міністри підкреслили, що війна Росії проти України – це не локальний конфлікт, як його намагається представити Самаранч-молодший, а повномасштабне вторгнення, яке принесло руйнацію та горе.

Україна вважає категорично неприйнятними будь-які дискусії про повернення російських спортсменів на міжнародну арену.

“Закликаємо МОК та його членів залишатися вірними олімпійським цінностям та не допустити повернення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань, допоки триває російська агресія”, – зазначили у Мінмолодьспорті.

Також продемонстрували майстерність українці з Дніпра, які вибороли на Всеукраїнському чемпіонаті по бадмінтону 14 медалей.

Вийти з мобільної версії сайту