Медіа Інформаційний Гід

Чому поля на Copa America 2024 менші за звичайні і як це впливає на гру

В Європі всі футбольні фанати останні два тижні спрямували свої погляди на Німеччину, де проходить Євро-2024. Але в той же час у США проходить Copa America, пише сайт mignews.com.ua. В цілому, турнір знаходиться на такій же просунутій стадії, як і Євро 2024, і через тиждень ми дізнаємось остаточного переможця.

Однак виявилося, що є несподівані проблеми з умовами полів, на яких проводяться матчі. Може здатися дивним, але матчі Copa America проходять на менших полях, ніж ті, до яких ми звикли.

Згідно з The Athletic, поля на турнірі мають довжину 100 метрів і ширину 64 метри. На полях таких розмірів грають 13-річні в Англії, щоб підготуватися до переходу на великі поля.

Стандартні розміри полів на великих турнірах, таких як Євро 2024, наприклад, становлять 105 метрів довжини та 68 метрів ширини. Таким чином, загальна втрата простору через зменшення полів еквівалентна розміру штрафного майданчика.

Причина полягає в тому, що більшість стадіонів, на яких проводяться матчі турніру, пристосовані для американського футболу, де поля менші за футбольні. Ця проблема повинна бути вирішена до 2026 року, оскільки саме в США пройде Чемпіонат світу 2026 року.

Для цього буде потрібна реконструкція частини об’єктів, яка розпочнеться вже наступного року. На MetLife Stadium вже почалося видалення частини трибун, щоб забезпечити необхідний простір. Реконструкція, згідно з The Athletic, коштуватиме 16 мільйонів доларів.

Але деякі зірки Copa America вже висловили своє незадоволення розмірами полів. Тренер Бразилії Дорівал Жуніор звернув увагу на те, що при контратаці суперники зможуть досягати воріт набагато швидше, ніж зазвичай.

Історія нелегальних мігрантів, які перетнули Сахару без взуття – справжня історія батьків Ніко та Інякі Вільямс Історія нелегальних мігрантів, які перетнули Сахару без взуття – справжня історія батьків Ніко та Інякі Вільямс

Скарги від футболістів є не тільки щодо розмірів полів, але й щодо стану газонного покриття. Для Copa America штучну траву замінили на справжню, але незважаючи на це, є незадоволені якістю полів.

Раніше ми писали про драматичну перемогу Нідерландів над Туреччиною в 1/4 фіналу Євро-2024.

Вийти з мобільної версії сайту