Медіа Інформаційний Гід

Англія на останніх хвилинах перемагає Нідерланди та виходить у фінал Євро 2024

Англія на останніх хвилинах перемагає Нідерланди та виходить у фінал Євро 2024

Команда Англії вийшла у фінал чемпіонату Європи в Німеччині. “Три леви” здійснили повний камбек проти Нідерландів, щоб виграти з рахунком 2:1 і забезпечити собі місце у боротьбі за трофей, де зустрінуться зі збірною Іспанії, повідомляє MigNews, з посиланням на Новий День. Це вже другий поспіль фінал для англійців на чемпіонаті Європи, після того як три роки тому вони поступилися у боротьбі за трофей Італії.

Хаві Сімонс дав перевагу “тюльпанам” вже на 7-й хвилині, але “три леви” зрівняли рахунок на 18-й хвилині завдяки Гаррі Кейну, який був точний з пенальті, а на 90-й хвилині резервний гравець Оллі Воткінс приніс велику радість англійцям.

Матч розпочався чудово для “тюльпанів”, які вийшли вперед вже на 7-й хвилині. Тоді Хаві Сімонс перехопив м’яч у Деклана Райса в середині половини Англії, просунувся вперед і з чудовим ударом з межі штрафного майданчика не залишив шансів Джордану Пікфорду.

“Три леви” одразу спробували повернутися у гру, і Барт Вербрюген змушений був втрутитися після удару Гаррі Кейна.

На 14-й хвилині Букайо Сака прорвався ліворуч, увійшов до штрафного майданчика і спробував пробити, але його удар був заблокований. М’яч потрапив до Гаррі Кейна, який пробив з руху з вигідної позиції, але над воротами. При ударі нападник контактував з ногою Дензела Дюмфріса, ситуація була переглянута ВАР, і головний рефері Фелікс Цвайер був запрошений до монітора, після чого призначив пенальті. Гаррі Кейн пробив і точно вдарив у нижній правий кут, зрівнявши рахунок.

Після зрівняльного гола команда Гарета Саутгейта посилила натиск і на 23-й хвилині була близька до другого голу. Філ Фоден увійшов до штрафного майданчика з правого флангу, просунувся між кількома гравцями в помаранчевій формі і з малим кутом зміг пройти воротаря, але Дюмфріс вибив м’яч з лінії воріт. Доречі, в нашому матеріалі ми пояснювали, чому Нідерланди грають в помаранчевій формі.

На 29-й хвилині Марк Гей блокував удар Доніелла Маленя після відмінної контратаки “тюльпанів”. Після наступного кутового Дюмфріс піднявся над усіма і пробив головою, але влучив у стійку. Трохи згодом бокова стійка зупинила англійців. Удар здалеку від Фодена влучив у стійку і вийшов в аут.

На 35-й хвилині Мемфіс Депай травмувався і був замінений на Джоуі Феермана. До кінця першого тайму Фоден виконав ще один удар з дальньої відстані, але цього разу не ускладнив завдання воротарю “тюльпанів”.

Друге тайм розпочалося з більшої боротьби в центрі поля. Лише на 65-й хвилині виникла небезпечна ситуація біля однієї з двох воріт. Джоуі Феерман подав у штрафний майданчик, де Вірджіл ван Дайк випередив Кайла Уокера і пробив з близької відстані, але Пікфорд продемонстрував відмінний рефлекс і вибив м’яч на кутовий. Після його виконання удар головою Дюмфріса пройшов над воротами.

На 76-й хвилині слабкий удар з вигідної позиції від Сімонса не склав труднощів для воротаря “три левів”. Через чотири хвилини Англія забила гол, який не був зарахований. Кайл Уокер отримав пас з правого флангу і зробив передачу на Букайо Сака, а крайній нападник з кількох метрів відправив м’яч у ворота. Однак гол було скасовано через офсайд.

На першій хвилині доданого часу Англія здобула переможний гол. Коул Палмер чудовим пасом знайшов Оллі Воткінса у штрафному майданчику. Нападник був спиною до воріт, обернувся і з малим кутом наніс сильний удар у дальній кут, м’яч пройшов між ногами Стефана Де Фрая і опинився у сітці, забезпечивши англійцям місце у боротьбі за трофей.

Чемпіонат Європи 2024, Німеччина

1/2 фіналу, 10 липня

Нідерланди — Англія 1:2

Голи: Сімонс, 7 — Кейн, 17, пен

Нідерланди: Вербрюгген — Думфріс, де Врей, ван Дейк, Аке — Схаутен, Сімонс, Рейндерс — Мален (Вегхорст, 46), Депай (Веєрман, 35), Гакпо

Англія: Пікфорд — Вокер, Стоунз, Гехі — Сака, Майну, Райс, Тріпп’єр (Щоу, 46) — Фоден (Палмер, 81), Беллінгем — Кейн (Воткінс, 81)

Попередження: Думфріс, 16, ван Дейк, 87, Сімонс, 90+1 — Беллінгем, 72, Сака, 86

У фіналі Євро-2024, який відбудеться 14 липня, збірна Англії зіграє проти Іспанії, яка в іншому півфіналі перемогла Францію. В тому матчі Іспанець Ямаль встановив історичний рекорд на Євро-2024, який до цього належав самому Пеле.

Вийти з мобільної версії сайту