Медіа Інформаційний Гід

Яким має бути ідеальний партнер? 8 речей, які допоможуть ним стати

Стосунки – це велика праця. Тому потрібно постійно розвиватися як окремо, так і разом із партнером, Джерело: unsplash.com

Романтичні стосунки можуть приносити глибоке задоволення, але вони також вимагають напруженої роботи. Хороша новина полягає в тому, що якщо ви ставите запитання, яким має бути ідеальний партнер, то ви вже ставите правильне запитання. Це запитання демонструє, що ви зацікавлені, активні й готові працювати над особистісним зростанням заради кращого союзу.

Незважаючи на те, що всі стосунки різні і мають свої сильні та слабкі сторони, експерти стверджують, що є кілька порад, які можуть принести користь практично кожній парі. MigNews поділиться ними з вами.

Яким має бути ідеальний партнер: прийміть конфлікт як можливість для розвитку

Один із найкращих способів стати найкращим партнером – опанувати навички вирішення конфліктів. До них належать, зокрема, чесність, повага, прагнення зрозуміти та підтвердити почуття й погляди партнера, відкритість до конструктивної критики та готовність іти на компроміс.

«У кожних здорових стосунках буде певний рівень конфліктів. Якщо конфліктів і розбіжностей ніколи не виникає, значить, хтось у стосунках не висловлюється», – каже психотерапевтка Шеріл Гроскопф. Вона каже, що замість того, щоб вбивати клин між вами, ці моменти розбіжності можуть допомогти вам краще зрозуміти одне одного. «Розглядайте конфлікти як можливості для зростання, а не як загрози. Підходьте до розбіжностей з цікавістю і готовністю зрозуміти точку зору партнера».

Слухайте, щоб зрозуміти, а не щоб одразу відповісти

Занадто часто ми настільки захоплені бажанням бути зрозумілими, що забуваємо активно слухати, що говорить наш партнер. «Коли ваш партнер говорить, зосередьтеся на тому, щоб дійсно зрозуміти його точку зору, а не планувати свої спростування. Таке глибоке слухання допоможе вам обом відчути зв’язок і значущість. Ви і ваш партнер також почуватиметеся в більшій безпеці, ділячись справжніми почуттями, знаючи, що це не призведе до захисної суперечки», – каже Гроскопф.

Любите гороскопи? Тоді дізнайтеся, хто ваш протилежний знак Зодіаку. Виявляється, це ваш соулмейт!

Яким має бути ідеальний партнер: уникайте «чотирьох вершників» у спілкуванні

Яким має бути ідеальний партнер: 8 речей, які допоможуть ним стати
Уміння виявляти «чотирьох вершників» під час обговорення конфліктів – необхідний перший крок до їх усунення та заміни на здорові, продуктивні моделі спілкування, Джерело: unsplash.com

Хоча конфлікти тією чи іншою мірою нормальні й очікувані у стосунках, важливо також не допускати зайвого загострення пристрастей. Психотерапевтка Габріель Морс каже, що навчитися уникати «чотирьох вершників» у спілкуванні – осуду, презирства, критики та впертості – може значно поліпшити ваші навички вирішення конфліктів і допомогти уникнути непотрібних сварок.

«Важливо, щоб пари говорили м’яко, коли піднімають одна з одною проблему», – розповідає вона. «Коли ситуація загострюється, зосередьтеся на деескалації. Це може виглядати як пауза, визнання напруженості, спроба розв’язати проблему та відновити зв’язок. Зрештою, під кожною сваркою ховається потреба, яку кожна людина хоче задовольнити».

Беріть участь у спільних ритуалах

Побудова зв’язку з партнером – це постійна практика. І експерти кажуть, що один зі способів поглибити відчуття спільного сенсу – це участь у спільних ритуалах. Гроскопф зазначає, що навіть невеликі ритуали можуть мати вплив – наприклад, щотижневі побачення або спільна ранкова кава.

«Річ не тільки в самому занятті, а й у намірі, який за ним стоїть, – постійно з’являтися одне в одного. Така сталість – потужне нагадування про вашу відданість і любов».

Яким має бути ідеальний партнер: практикуйте вдячність і вдячність

Один із найкращих способів стати найкращим партнером – практикувати вдячність за все, що робить ваша кохана людина. Потім не забудьте розповісти їй про ті позитивні риси та вчинки, які ви помічаєте.

«Навіть найменший жест, наприклад, подякувати за чашку чаю або обійняти на прощання, показує, що ви помічаєте, що вони роблять для вас. Виявляючи вдячність і подяку, ви дасте своєму партнеру відчути, що його цінують і люблять», – каже коучиня Сара Джеффріс.

Зробіть ваші партнерські стосунки безпечним простором

Стосунки мають бути безпечним простором, у якому обидва партнери можуть поділитися всіма сторонами себе, не боячись осуду. Прагнення прийняти весь спектр особистості вашого партнера і дати йому зрозуміти, що ви прагнете цього, може значно допомогти у створенні такої атмосфери.

«Це включає в себе активне слухання, визнання почуттів одне одного і постійну підтримку. Важливо знати, що ваш партнер прикриє вас, незважаючи ні на що», – каже Гроскопф.

Яким має бути ідеальний партнер: не порівнюйте свого партнера з іншими

Як то кажуть, порівняння – злодій радості. І це особливо вірно, якщо ви порівнюєте свого партнера з іншими. Порівняння може викликати почуття неадекватності та образи. У кожної людини є унікальні якості та досвід, які формують її особистість. Прийняття свого партнера таким, яким він є, замість того щоб порівнювати його з іншими, зміцнює ваш зв’язок.

Визнання того, що ніхто не бездоганний, розвиває емпатію і співчуття у стосунках. Прийняття недосконалості партнера сприяє створенню атмосфери прощення, в якій обидва партнери можуть рости і вчитися разом, не відчуваючи непотрібного тиску.

Докладіть зусиль, щоб пізнати внутрішній світ свого партнера

Істинне сприйняття свого партнера таким, яким він є, і глибоке розуміння його внутрішнього світу – ще один спосіб поглибити стосунки і стати кращим партнером. Найкращий спосіб зробити це – припустити, що ви багато чого не знаєте, і почати цікавитися цим – навіть якщо ви разом уже багато років або десятиліть.

Ставте відкриті запитання про свого партнера і ніколи не переставайте це робити. Оскільки ми постійно розвиваємося, важливо продовжувати розуміти і пізнавати свого партнера. Запитуйте про його почуття, надії, мрії, страхи – про все.

Відчуваєте вигорання на роботі? Не готові поки що звільнятися? Тут ми писали про те, як впоратися з цим непростим періодом.

Вийти з мобільної версії сайту