Site icon Медіа Інформаційний Гід

Як правильно пишеться «за кордон» чи «закордон»: разом або окремо?

Як правильно пишеться «за кордон» чи «закордон»: разом або окремо?

Помилки в слові «закордон» зустрічаються в українській мові дуже часто, Джерело: pexels.com

Деякі українці не впевнені, як правильно пишеться «закордон» разом чи окремо («за кордон»). Настав час поставити всі крапки над i: обидва варіанти є правильними. Правопис залежить від того, в якому контексті вони використовуються. Але про все по порядку.

MigNews пропонує дізнатися, чому іноді ми пишемо «закордон», а іноді – «за кордон». Ми також наведемо приклади вживання цього слова та словосполучення, пов’язаних із чимось, що відбувається за межами країни.

Окремо чи разом: як пишеться «за кордон» або «закордон»?

Як ми вже говорили, є ситуації, коли ми використовуємо тільки «за кордон», а коли – «закордон». Спробуйте визначитися, що означає це слово чи словосполучення в цій конкретній ситуації/реченні.

Приклади вживання слова «закордон»

Як каже кандидат філологічних наук Олександр Скопненко, «закордон» – це похідний іменник, який було утворено за поширеною моделлю «за» + корінь іменника (основа) на позначення географічного об’єкта (просторового розміщення). Пригадайте слово Закарпаття (за Карпатами).

Будь-яке правило потрібно закріплювати прикладами, щоб запам’ятати його було простіше. Тож прочитайте ці прості речення, коли ми використовуємо «закордон»:

Приклади вживання словосполучення «за кордон»

Не знаєте, яка частина мови «За кордон»? Перед нами – прийменник «за» + іменник «кордон». Ось коли і як ми говоримо і пишемо їх окремо:

До речі, у багатьох виникають труднощі в написанні «До речі» або «доречі». Їх теж можна писати і так, і так, чи все ж таки один варіант правильний?

Вийти з мобільної версії сайту