Медіа Інформаційний Гід

Як правильно доглядати за тонким волоссям? Поради щодо миття та підбору шампуню

Догляд за тонким волоссям починається в душі, Джерело: pexels.com

Якщо у вас дуже тендітне волосся, якому не вистачає об’єму, найімовірніше, у вас тонке волосся. Хоча, це не недолік, а особливість ваших локонів, вам напевно хотілося б, щоб воно було об’ємнішим. На щастя, ви можете на це вплинути. Вам потрібно дізнатися, як правильно доглядати за тонким волоссям. Все починається з підбору правильних засобів, а також шампунів, які не будуть його обтяжувати.

MigNews поділиться простими порадами трихологині Менді Б і перукарки Шейли Гільєрмо про найкращу турботу про тонке волосся.

Як правильно доглядати за тонким волоссям: виберіть правильний шампунь для тонкого волосся

Менді рекомендує використовувати «прозорі або легкі шампуні, які спеціально позначені як такі, що «надають об’єм». Такі засоби часто містять такі інгредієнти, як гідролізовані протеїни (наприклад, шовк, кератин) і пантенол, які допомагають зміцнити тонке волосся і зробити його густішим», – ділиться вона. «Вони покликані підняти і надати волоссю об’єм, не обтяжуючи його». З іншого боку, вам слід уникати використання занадто насичених або кремоподібних шампунів, оскільки вони можуть залишати осад, що обтяжує тонкі пасма.

Оскільки під час купівлі в Інтернеті складно визначити, чи є шампунь легким або занадто насиченим, ми склали список найкращих шампунів для тонкого волосся на будь-який бюджет:

Восени наші потреби змінюються. Це стосується і волосся. Ось як його потрібно буде зміцнити в цю пору року.

Як правильно доглядати за тонким волоссям: частота миття має значення

Як правильно доглядати за тонким волоссям? Поради щодо миття та підбору шампуню
Тонке волосся слід мити частіше, ніж інші типи волосся, Джерело: pexels.com

За словами Гільєрмо, правило «не мити голову щодня» не стосується тонкого волосся. Таке волосся дуже легко стає жирним – навіть просто від того, що ви проводите по ньому руками протягом дня. Тому його потрібно мити частіше, ніж інші типи волосся. Якщо ви не хочете щодня намилювати волосся, намагайтеся мити його шампунем не рідше трьох-чотирьох разів на тиждень.

Як найкраще мити тонке волосся?

Перш за все, потрібно повністю вимочити волосся у воді перед додаванням шампуню. Це допоможе шампуню краще емульгуватися. Потім нанесіть шампунь у напрямку від потилиці до передньої частини голови, не кваплячись втирати його в шкіру голови, щоб зруйнувати всі олії та залишки продуктів, що можуть обтяжити волосся. Змийте і повторіть, а якщо ви використовуєте кондиціонер, то наносьте його тільки на останні кілька сантиметрів волосся, де воно найбільш сухе.

Вам уже понад 30 років? Тоді ваше волосся потребує особливого догляду. Ми поділимося простими б’юті-секретами.

Вийти з мобільної версії сайту