Site icon Медіа Інформаційний Гід

Прогноз погоди в Україні на 28 серпня: спека все ще затримається

Погода в Україні все ще буде нелегкою для деяких громадян

Прогноз погоди в Україні на 28 серпня: спека все ще затримається

28 серпня 2024 року Україна опиниться під впливом активного циклону, який принесе різноманітні погодні умови в різні регіони країни.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «МЕТА».

Згідно з прогнозом Ігоря Кібальчича, кандидата географічних наук і метеоролога, у середу на більшій частині території країни опади будуть відсутні, але в деяких областях очікуються короткочасні дощі та грози.

Загальна ситуація

На більшості території України в середу збережеться суха та спекотна погода. Температура повітря вдень сягне +29…+34°С, що створить комфортні умови для відпочинку на свіжому повітрі та проведення різних заходів. Вночі стовпчики термометрів покажуть +18…+23°С, а в західних та північних областях можливе зниження температури до +15…+20°С.

У Києві день обіцяє бути сухим та спекотним, із максимальною температурою близько +30°С. Вітер у столиці буде північно-східним, зі швидкістю 5-10 м/с, що дещо зменшить відчуття спеки. За даними Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, найвища температура, яка була зафіксована в Києві 28 серпня, сягнула 35,7°С у 2023 році, тоді як найнижча – лише 6,0°С у далекому 1970 році.

Небезпечні явища в Чорноморському регіоні

Особливу увагу варто звернути на погодні умови у північно-західній акваторії Чорного моря. Там очікується штормова погода, спричинена проходженням активного циклону. Вітер східного та північно-східного напрямків, зі швидкістю 7-12 м/с, місцями сягатиме поривів 15-20 м/с. Це створить небезпечні умови для мореплавства, тому рекомендується утриматися від виходу в море.

Локальні опади в деяких регіонах

За даними Укргідрометцентру, у середу, 28 серпня, короткочасні дощі та місцями грози пройдуть у південних областях, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Опади будуть локальними, але можуть супроводжуватися сильними поривами вітру. Тим, хто планує поїздки чи роботу на відкритому повітрі в цих регіонах, слід бути готовими до змін у погоді.

На решті території країни значних опадів не очікується. Вітер північно-східний, східний, 7-12 м/с, що сприятиме підтримці сухих умов та забезпечить комфортне відчуття тепла навіть за високих температур.

В той же час з’явися прогноз на сьогоднішній день, 27 серпня.

Вийти з мобільної версії сайту