Медіа Інформаційний Гід

Продукти з низьким глікемічним індексом для схуднення: ТОП-10

Лосось багатий на білок і не містить вуглеводів, тому він наситить вас, не підвищуючи рівень цукру в крові, Джерело: unsplash.com

Якщо ви націлені скинути зайву вагу, вам варто дізнатися, які є продукти з низьким глікемічним індексом для схуднення. Чому? Вони корисні тим, що вони не викликають стрибків цукру в крові, як, наприклад, високоглікемічні продукти. Продукти, які швидко підвищують рівень цукру в крові, можуть спричиняти стрибки і спади. Ця ланцюгова реакція спонукає організм жадати рафінованих вуглеводів і цукру, щоб швидко підкріпитися.

Падіння цукру також може спричинити викид кортизолу, який відомий як гормон жиру на животі. Ми вас переконали? Чудово, читайте поради MigNews щодо харчування, які допоможуть вам бути здоровими і стрункими.

Продукти з низьким і високим глікемічним індексом

За даними Клівлендської клініки, продукти з низьким глікемічним індексом мають показник 50 або менше. У той час як продукти з високим індексом, як правило, мають показник понад 70. До продуктів із низьким глікемічним індексом належать:

Багато сильно оброблених продуктів негативно позначаються на рівні нашого цукру в крові. Вони мають високий глікемічний індекс:

Приготування також має значення, оскільки спосіб приготування продуктів може вплинути на їхнє місце в глікемічному індексі. Наприклад, вівсянка, яку ви можете приготувати в мікрохвильовій печі, може мати глікемічний індекс 79. У той час як вівсяна крупа, приготована на плиті, може мати глікемічний індекс 55.

Не сідайте на дієти. Спробуйте харчуватися інтуїтивно і худнути – ось що означає цей тренд у харчуванні.

Продукти з низьким глікемічним індексом для схуднення: 10 найкращих

Продукти з низьким глікемічним індексом для схуднення: ТОП-10
Яйця — чудовий вибір для втамування голоду, тому вони є найкращим вибором для схуднення, Джерело: unsplash.com

Ці продукти смачні та поживні. Додайте їх до свого раціону, щоб схуднути, не сідаючи на жодну дієту:

  1. Полуниця. Оцінка глікемічного індексу = 40
  2. Лосось. Глікемічний індекс = 0
  3. Яйця. Глікемічний індекс = 0
  4. Бок чой. Оцінка глікемічного індексу = 1
  5. Грецький йогурт. Оцінка глікемічного індексу = 12
  6. Горіхи. Оцінка глікемічного індексу = 0-28
  7. Помідори. Оцінка глікемічного індексу = 30
  8. Перець Халапеньо. Оцінка глікемічного індексу = 32
  9. Гороховий протеїновий порошок. Оцінка глікемічного індексу = 22
  10. Авокадо. Оцінка глікемічного індексу = 40

Чому важлива реакція крові на цукор

Підвищення рівня цукру в крові після їжі може змінюватися зниженням. Невеликі зміни рівня цукру в крові – це нормальна реакція організму на їжу. Але великі стрибки і падіння можуть стати проблемою.

У короткостроковій перспективі зниження рівня цукру в крові може призвести до того, що ви відчуєте втому або брак енергії. Дослідження ZOE також показали, що вони можуть викликати відчуття голоду і змушувати вас їсти більше.  

Але з часом ці значні зміни призводять до більш серйозних наслідків для здоров’я. Якщо ви регулярно відчуваєте стрибки і перепади цукру в крові, це може підвищити ризик розвитку хронічного запалення і метаболічних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання, інсульт і діабет 2 типу.

Як скинути вагу за допомогою кардіо – читаємо наш новий матеріал про два недооцінені тренування.

Вийти з мобільної версії сайту