Site icon Медіа Інформаційний Гід

Правопис слова: як пишеться «щодо» чи «що до»?

Правопис слова: як пишеться «щодо» чи «що до»?

Писати слова «щодо» і «що до» потрібно правильно і без помилок, Джерело: pexels.com

Коли українці сперечаються, як пишеться «щодо» чи «що до», вони знаходять час для того, щоб довести свою правоту, але не знаходять його, щоб зазирнути до словника та розібратися у правописі. Але нічого, шукати підручник вам необов’язково, адже ми знайшли для вас правила, які потрібно запам’ятати.

Слова «щодо» та «що до» використовуються в повсякденності та діловому листуванні дуже часто. Тому важливо писати їх правильно. MigNews розповість, як уникнути помилок.

Щодо чи що до: як правильно пишеться слово у 2024?

Насправді, можуть використовуватися і писатися як «щодо», так і «що до». Усе залежить від контексту та ситуації. Але що саме обрати? Як і завжди, ви безумовно маєте подумати, до якої частини мови належить це слово.

Значення складного прийменника «щодо»

Згідно з українським тлумачним словником, ми пишемо й говоримо слово «щодо», коли хочемо висловити думку з приводу будь-чого чи будь-кого, маємо на увазі щось або когось, висловлюємо особливості, властивості, якості когось, тощо.

Приклади вживання «щодо» та «що до»

Коли бачиш приклади та речення з тими чи іншими словами, запам’ятати правопис набагато легше. Тому ми спростимо вам завдання:

А ви точно пишете слово «з ранку» правильно: потрібно писати разом чи все ж таки окремо? Ось відповідь.

Вийти з мобільної версії сайту