Медіа Інформаційний Гід

Куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії у 2024 році?

У Норвегії є безліч мальовничих сіл, які заслуговують на те, щоб ви їх відвідали, Джерело: unsplash.com

Норвегія відома на весь світ своїми пейзажами фіордів, гір і лісів, що захоплюють дух. Хочете її відвідати, але не знаєте, куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії у 2024? Вирушайте в наймальовничіші села країни.

MigNews підготував для вас добірку найкрасивіших із них, де ви з’єднаєтеся з природою і забудете про всі свої негаразди.

Куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії: Рейне

Куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії у 2024 році?
Рейне – красиве і мальовниче місце в Норвегії, Джерело: unsplash.com

Розташоване на Лофотенських островах, за Полярним колом, село Рейне часто називають одним із найкрасивіших у Норвегії. Оточене суворими горами, що виходить на крижані води, Рейне – справжній рай для любителів природи і фотографів. Червоні рибальські хатини, відомі як rorbuer, додають чарівну нотку до пейзажу, що має вигляд кадру з фільму.

Серед популярних розваг – піші прогулянки, каякінг і риболовля. Якщо у вас є час, зробіть похід на Рейнебрінген, вершину, з якої відкривається панорамний краєвид на село і прилеглі острови.

Флом

Флом, розташований у верхів’ях Аурландсфьорда, знаменитий своїми мальовничими пейзажами і мальовничою залізницею Фломсбана. Це одна з найкрутіших і найкрасивіших залізничних ліній у світі, з якої відкриваються захопливі краєвиди на водоспади, гори і фіорди.

Село є ідеальною відправною точкою для знайомства з Нерейфіордом, чудовим об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ви також можете насолодитися неспішними круїзами, пішими прогулянками та дегустацією скандинавських страв, зокрема, на пивоварні Ægir, де виробляють висококласне місцеве пиво.

Куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії: Гейрангер

Гейрангер, розташований наприкінці Гейрангерфіорду, – культове село, яке часто називають одним із найкрасивіших у Норвегії. Гейрангерфіорд, також занесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаменитий своїми величними водоспадами, такими як «Сім сестер» і «Гілка нареченої».

Саме село є ідеальною відправною точкою для круїзів фіордом, походів до захоплюючих дух точок огляду, таких як Далснібба, і екскурсій на каяках. Влітку Гейрангер – популярне місце для любителів природи і пригод у красивому і спокійному оточенні.

Якщо вас більше цікавить Греція, ми ділилися не менш шикарною добіркою місць, які варто в ній відвідати.

Рьорус

Архітектура Рьоруса вражає, Джерело: unsplash.com

Рьорус, також занесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – це колишнє шахтарське селище в регіоні Сер-Трьонделаг. Заснований у XVII столітті, Рьорус славиться своєю традиційною дерев’яною архітектурою і довгою історією видобутку міді. Бруковані вулички і маленькі різнокольорові будиночки створюють неповторну атмосферу.

Ви можете зазирнути до музею Рьоруса, щоб дізнатися більше про шахтарську історію міста, прогулятися мальовничими вуличками та скуштувати місцеві делікатеси, як-от молочні продукти та м’ясо північного оленя. Взимку різдвяний ринок у Рьорусі – це чарівне видовище, вкрите снігом.

Куди найкраще поїхати відпочивати в Норвегії: Ундредаль

Ундредаль, розташований уздовж Аурландсфьорда, – це невелике село, відоме своїм знаменитим козячим сиром. В Ундредалі всього кілька десятків жителів і сотні кіз. Тому тут можна познайомитися зі справжнім норвезьким сільським життям.

Село також знамените своєю невеликою дерев’яною церквою, датованою XII століттям. Вона є однією з найстаріших і найменших у Норвегії. Ви також можете скуштувати знаменитий коричневий козячий сир, відвідати місцеву сироварню і помилуватися на сонний фіорд.

У Китаї також є на що подивитися. Дізнайтеся, які об’єкти ЮНЕСКО розташовані в цій країні.

Вийти з мобільної версії сайту