Site icon Медіа Інформаційний Гід

Зеленський стверджує, що Україна воює одразу з 3 країнами

Володимир Зеленський знову звернувся за Заходу

Після ранкового удару Зеленський попросив у партнерів захистити небо України

Президент України Володимир Зеленський чітко окреслив нову стратегічну реальність: війна на українських фронтах вже давно перестала бути виключно конфліктом з Росією.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-службу новин України.

Тепер у цій агресії, за словами українського лідера, беруть участь також Іран та Північна Корея, прямо чи опосередковано надаючи підтримку рф. Зеленський наголосив на комплексній загрозі для міжнародної безпеки та розкрив плани щодо післявоєнної архітектури оборони України та Європи.

Українська розвідка фіксує дедалі більше випадків передачі озброєнь з боку Північної Кореї до рф. Проте, за словами Зеленського, це не лише про поставки зброї – йдеться також про направлення робітників та військового персоналу.

Фактично це означає, що Північна Корея бере участь у конфлікті на боці росії, додаючи свої ресурси до військових потуг Кремля. Іран, у свою чергу, постачає рф ударні дрони та інші технології, активно застосовані у війні проти мирних українських міст.

Зеленський підкреслив, що Україна планує значно зміцнити свою армію після завершення війни. Він зробив амбітну заяву:

«Україна матиме одну з найсильніших армій у світі. Ми готові запропонувати союзникам заміщення деяких підрозділів США в Європі українськими військовими формуваннями».

Важливим стратегічним посилом Зеленського стало його бачення ролі росії у післявоєнному світі. Президент наголосив:

«РФ повинна назавжди втратити контроль над Україною та навіть бажання його повернути».

Це означає не лише військову перемогу, а й створення умов, за яких Кремль буде демотивований до будь-яких агресивних спроб втручання в українські справи у майбутньому. На думку Зеленського, така перемога стане не тільки національним успіхом, але й гарантією безпеки для всієї Європи.

Тим часом повідомлялося про те, що Олег Ляшко вирішив очолити батальйон безпілотних систем управління.

Вийти з мобільної версії сайту